Kersthapje: banaanpinguins



 Hoe grappig zijn deze pinguins van banaan en chocolade? Ik zag ze op pinterest en vond het een ideaal hapje voor kerstdiner of kerstontbijt op school. Ze zijn ook helemaal niet moeilijk om te maken, vooral als je mijn filmpje op instagram ervan bekijkt. Je kunt ze neerleggen of neerzetten, net wat je wilt.

Wel een tip om ze kort van tevoren te maken ivm het bruin worden van de banaan. 

Meer tips voor kersthapjes voor kerstdiner of kerstontbijt op school vind je hier.

Ingrediënten voor 8 stuks:
4 bananen
8 satéprikkers
75 gr pure chocolade
24 oranje M&M's
16 snoepoogjes

Bereiding:
Pel de bananen en snijd ze door. Smelt de chocolade au bain marie en doe in een bakje.
Steek een satéprikker in elke halve banaan en dompel met de bovenzijde in de chocolade (zie mijn filmpje om te zien hoe je dat doet). Leg ze op een snijplank bedekt met bakpapier of aluminiumfolie. Druk snoepoogjes en een oranje M&M als snavel in de chocolade. 
Schep dan een beetje chocolade over de onderzijde van de banaan en druk hier twee oranje M&M's in als voetjes. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten