Kersthapje: santa's brownies

 


Deze brownies met aardbei en slagroom maakte ik vorig jaar al voor kerst, maar ik deel ze nu pas. Deze zijn ideaal voor het kerstdiner of kerstontbijt op school, of voor je kerstviering thuis natuurlijk. Brownies doen het altijd goed en zijn ook nog eens heel simpel te maken. Ik gebruik al jaren hetzelfde recept van Nigella Lawson, elke keer weer een succes. En de combi van chocolade met aardbeien en slagroom, hallo wie lust dat nou niet?

Wil je nog meer leuke hapjes voor het kerstdiner of kerstontbijt op school zien? Kijk dan vooral even bij mijn andere ideetjes hiervoor.

Ingredienten voor een bakvorm van 25x30 cm:
375 gr boter 
375 gr pure chocola 
6 eieren 
2 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker 
350 gr suiker 
225 gr bloem 
Snufje zout 
Topping:
250ml slagroom (koud)
50 gr poedersuiker
125 gr mascarpone
500 gr aardbeien

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht 160) en bekleed je vorm met bakpapier (ik had dit de eerste keer niet gedaan en alles bleef plakken, dus wel doen, alleen invetten is niet voldoende!). Laat boter en chocola smelten in een pannetje of magnetron. Klop in een kom de eieren met suiker en vanille. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert. Voeg daarna de bloem en noten toe en klop tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de vorm en zet in de oven. Bak ± 25 minuten. 

Laat afkoelen en snijd in mooie vierkanten. Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker en mix er dan de mascarpone door. Doe het in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op elk vierkant een dot slagroom. Druk er een aardbei in en garneer met nog een klein dotje slagroom. 

Reacties

Populaire recepten