Tiramisu-rol




Tiramisu is natuurlijk een favoriet van velen, vooral de traditionele smaak met koffie. Ik heb het al ontelbaar keer gemaakt, in een schaal, maar ook in glaasjes of schaaltjes. Maar je kunt er nog andere dingen mee doen, zoals een tiramisu rol maken. Dat is supersimpel en staat heel erg leuk op tafel. In mijn recept gaan geen rauwe eieren of alcohol, ideaal dus voor iedereen!


Ingrediënten:
1 pak lange vingers (30 stuks)
300 ml slagroom
50 gr poedersuiker
125 gr mascarpone
1 kopje koffie
Cacao

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
Mix de mascarpone erdoor tot een dikke room.
Neem een vel bakpapier, dompel een lange vinger tot de helft in de koffie en leg op je bakpapier.
In totaal maak je 3 rijen van 10 lange vingers. Strijk 2/3 van de room er over uit en rol dan op. Het eerste stuk doe je mbv het bakpapier en daarna rol je voorzichtig verder.

Leg voor minimaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi daarna met cacao en versier met de overgebleven slagroom.



Reacties

Populaire recepten