Zachte harcha
Al jaren is de krokante harcha van mijn schoonmoeder hier een favoriet. Met alleen griesmeel, zout, olie en water maak je een heerlijke krokante koek die elke honger stilt, maar ook heerlijk is bij een glaasje thee of kopje koffie. Nu wilde ik ook een keer de zachtere versie uitproberen, die maak je ook met griesmeel, maar dan voeg je er boter, melk en bakpoeder aan toe. De buitenkant is nog steeds krokant, maar vanbinnen is hij luchtiger en zachter. Ook onwijs lekker! Al geven wij de voorkeur aan de krokante versie van mijn schoonmoeder. Dat recept vind je hier.
Ingrediënten voor 4-6 stuks (afhankelijk van de grootte):
375 gr griesmeel moyenne (te koop bij Marokkaanse/Turkse winkels)
50 gr gesmolten roomboter
50 ml zonnebloemolie
1 el suiker
1 tl zout
8 gr bakpoeder
150 ml melk
Bereiding:
Meng griesmeel met suiker, zout en bakpoeder. Voeg dan de boter en olie toe en wrijf met je vingers door de griesmeel. Doe dan de melk erbij en meng goed met je handen. Laat dit 10 minuten rusten en druk dan uit met je handen tot 1 cm dikte. Steek er rondjes uit en bak deze in een Marokkaanse pan, een goede koekenpan of elektrische bakplaat aan beide zijden goudbruin en gaar in ongeveer een kwartier. Keer regelmatig om.
.jpg)




Reacties
Een reactie posten