dinsdag 23 december 2014

Nasi

Ik heb tijden gezocht naar een goed nasi-recept, zonder een zakje mix of groentenpakketten. Deze is onze favoriet en zo gemaakt! Ik varieer met de hoeveelheid ketjap, dus de ene keer is de nasi wat donkerder dan de andere keer. Zorg er overigens wel voor dat de rijst die je gebruikt goed koud is en een losse korrel heeft.
Ingredienten:
1 kipfilet in blokjes
1 prei, in ringen
250 gr gesneden witte kool of spitskool (zelfgesneden of uit een zak)
1 bakje tauge
1/2 rode paprika in blokjes
Zout en peper
Ketjap manis
Knoflook
Gember (1 cm vers geraspt of 1 tl gemberpoeder)
1 tl Korianderpoeder
1/2 tl Komijn
Afgekoelde gekookte rijst (200 gr ongeveer)

Bereiding:
Bak de kipblokjes in wat olie met zout en peper goudbruin. Voeg de prei en paprika toe en bak even mee. Knoflook en kruiden erbij en lekker roerbakken tot de prei gaar is. Dan ketjap toevoegen en tenslotte de tauge en kool even meebakken (die moeten wel een beetje knapperig blijven). Dan de rijst erdoor en die even meebakken.

2 opmerkingen: