Nasi goreng zelf maken
Zelf nasi maken zonder pakjes en zakjes is echt niet moeilijk en zoveel lekkerder dan met een kruidenmix! Ik heb tijden gezocht naar een goed nasi-recept, zonder een zakje mix of groentenpakketten. Deze is onze favoriet en zo gemaakt! Ik varieer met de hoeveelheid ketjap, dus de ene keer is de nasi wat donkerder dan de andere keer. Zorg er overigens wel voor dat de rijst die je gebruikt goed koud is en een losse korrel heeft. Ik gebruik altijd toverrijst. Die is snel klaar en als je hem op tijd afgiet plakt hij niet.
1 kipfilet in blokjes
1 ui, gesnipperd
250 gr gesneden Chinese kool (zelfgesneden of uit een zak)
1 rode puntpaprika in blokjes
1/2 groene paprika
1/2 groene paprika
Zout en peper
Ketjap manis
1 cm verse gember
1 cm verse gember
1 teentje knoflook
1/2 tl sambal
1/2 tl sambal
Afgekoelde gekookte rijst (200 gr ongeveer)
3-4 eieren
Satesaus
3-4 eieren
Satesaus
Bereiding:
Rasp de gember en pers de knoflook uit. Fruit in wat olijfolie aan met de gesnipperde ui en voeg dan de kipblokjes toe. Doe er zout, peper en 1 el ketjap bij en bak de kip mooi bruin. Voeg dan de paprika toe en bak even mee. Dan de kook erbij doen en goed mengen. Voeg ketjap toe en bak even door. Dan de rijst erdoor en die even meebakken.
Bak de spiegeleieren in wat olie en warm je satesaus op. Serveer de nasi met een eitje, de satesaus en kroepoek.
Bak de spiegeleieren in wat olie en warm je satesaus op. Serveer de nasi met een eitje, de satesaus en kroepoek.
Voor hoeveel personen is dit recept Ellouisa?
BeantwoordenVerwijderenuhm 2-3 denk ik!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit, ga het binnenkort uitproberen, je recepten lukken altijd. Bedankt lieve meod
BeantwoordenVerwijderenWat lief!
VerwijderenMeid
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd zonder zakje ik ga het zo maken
BeantwoordenVerwijderenwanneer wordt de chineese kool toegevoegd ?
BeantwoordenVerwijderenZou je ipv kip ook stukjes vlees kunnen gebruiken
BeantwoordenVerwijderen