Nasi goreng zelf maken


Zelf nasi maken zonder pakjes en zakjes is echt niet moeilijk en zoveel lekkerder dan met een kruidenmix! Ik heb tijden gezocht naar een goed nasi-recept, zonder een zakje mix of groentenpakketten. Deze is onze favoriet en zo gemaakt! Ik varieer met de hoeveelheid ketjap, dus de ene keer is de nasi wat donkerder dan de andere keer. Zorg er overigens wel voor dat de rijst die je gebruikt goed koud is en een losse korrel heeft. Ik gebruik altijd toverrijst. Die is snel klaar en als je hem op tijd afgiet plakt hij niet. 


Ingredienten voor 3-4 personen:

1 kipfilet in blokjes

1 ui, gesnipperd
250 gr gesneden Chinese kool (zelfgesneden of uit een zak)
1 rode puntpaprika in blokjes
1/2 groene paprika
Zout en peper
Ketjap manis
1 cm verse gember
1 teentje knoflook
1/2 tl sambal
Afgekoelde gekookte rijst (200 gr ongeveer)
3-4 eieren
Satesaus

Bereiding:
Rasp de gember en pers de knoflook uit. Fruit in wat olijfolie aan met de gesnipperde ui en voeg dan de kipblokjes toe. Doe er zout, peper en 1 el ketjap bij en bak de kip mooi bruin. Voeg dan de paprika toe en bak even mee. Dan de kook erbij doen en goed mengen. Voeg ketjap toe en bak even door. Dan de rijst erdoor en die even meebakken.

Bak de spiegeleieren in wat olie en warm je satesaus op. Serveer de nasi met een eitje, de satesaus en kroepoek.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten