zaterdag 25 juli 2015

Black forest cupcakes

Deze black forest cupcakes zijn een cupcake variatie op de door mij eerder geplaatste Schwarzwalder kirschtorte (black forest cake) uit Duitsland. Ik kwam ze al verschillende keren op pinterest tegen en moest ze een keer maken. Nu de kersen weer volop verkrijgbaar zijn was dit het ideale moment. En ze zijn errug lekker, een chocoladecakeje met kersenvulling en een topping van slagroom en mascarpone met wat geraspte chocolade en een verse kers. 

Ingredienten voor 12 stuks:
150 gr zachte roomboter
150 gr bloem
150 gr suiker
3 eieren
2 el melk
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
75 gr pure chocolade, gesmolten
Vulling:
Kersenvlaaivulling of kersenjam
Topping:
200 ml slagroom
1 vanillesuiker
1 klopfix
1 klein bakje mascarpone (250 gr)
Geraspte pure chocolade
12 kersen, gewassen, steeltje eraan laten

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een creme. Mix een voor een de eieren erdoor en voeg dan bloem met bakpoeder en melk toe. Mix erdoor. Mix tenslotte de gesmolten chocolade erdoor. Zet papieren vormpjes in je muffinbakplaat en schep het beslag erin. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 25 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Lepel dan met een theelepel in het midden wat uit het cakeje, zodat je een holte krijgt. Vul die met jam of kersenvlaaivulling. Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker en klop dan de mascarpone erdoor. Doe in een spuitzak met kartelmondje (ik gebruik 1m van Wilton) en spuit mooie toeven op de cakejes. Garneer met een kers en geraspte chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen