Black forest cupcakes



Deze black forest cupcakes zijn een cupcake variatie op de door mij eerder geplaatste Schwarzwalder kirschtorte (black forest cake) uit Duitsland. Ik kwam ze al verschillende keren op pinterest tegen en moest ze een keer maken. Nu de kersen weer volop verkrijgbaar zijn was dit het ideale moment. En ze zijn errug lekker, een chocoladecakeje (volgens mijn basisrecept, met zonnebloemolie,  waardoor ze superzacht worden en blijven, ook in de koelkast!) met kersenvulling en een topping van slagroom en mascarpone met wat geraspte chocolade en een verse kers. 
Ingrediënten voor 12 stuks:
Vulling:
50 gr kersenjam of kersenvlaaivulling
Topping:
250 ml slagroom
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix
250 grmascarpone
Geraspte pure chocolade
12 kersen, gewassen, steeltje eraan laten

Bereiding:
Maak de cupcakes volgens het recept.
Neem een appelboor, spuitmondje of klein lepeltje en steek of schep een kleine holte in het midden van elk cupcakeje. Schep hierin wat kersenjam of kersenvlaaivulling. Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en klop dan de mascarpone erdoor. Doe in een spuitzak met kartelmondje (ik gebruik 1m van Wilton) en spuit mooie toeven op de cakejes. Garneer met een kers en geraspte chocolade.

Reacties

Populaire recepten