Pizzatwisters


We zijn nu 2 weken met ons nieuwe huis bezig en over 2 weken gaan we over. Drukke tijden, maar af en toe heb ik een rustdagje en heb ik ineens weer veel tijd. Gisteren was zo'n dag en had enorme zin om weer eens iets hartigs te bakken, broodjes. Die had ik al zolang niet meer gebakken! Ik zat door pinterest te scrollen en kwam pizzatwisters tegen, en ik maakte er een eigen versie van met het recept van hartige broodjes wat al op mijn blog stond. En ze zijn zo lekker geworden! Ik had er 20 en allemaal op gegaan gisteren (ik had er nog Marokkaanse linzen bij gemaakt). Een aanradertje dus! 

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor 20 stuks:
500g bloem
1 zakje instantgist (7gr)
30 gr roomboter op kamertemperatuur

1 tl Italiaanse kruiden
1 tl zout
1 tl suiker
Ongeveer 350 ml lauwe melk
Vulling:
250g gehakt
1 fijngesnipperde ui
Halve rode puntpaprika in kleine blokjes
1 teentje knoflook,fijngeperst
Verse platte peterselie, fijngesneden
1 tl zout
1 tl peper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl Italiaanse kruiden
Geraspte kaas (liefst vers)
150 ml koude pastasaus (zelf gemaakt of uit een pot)
Extra:
Italiaanse kruiden
1 eigeel met 2 el melk

Bereiding:
Maak eerst het deeg door bloem te mengen met suiker, gist, kruiden, zout en boter. Voeg de melk beetje bij beetje toe en meng met je handen tot je een samenhangend deeg hebt. Dit mag ietsje plakkerig zijn. Kneed dit 5-10 minuten tot een zacht en soepel deeg (met de hand of in een machine). Laat dan een uur rijzen.

Bak ondertussen het gehakt met de ui, knoflook, paprika en kruiden tot het mooi goudbruin en gaar is en laat afkoelen. Als het deeg gerezen is verdeel je het in 2 bollen. Rol iedere bol uit tot een rechthoek. Bestrijk de onderste helft van iedere rechthoek in de lengte met pastasaus. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas.

 Vouw de bovenste deeghelft over de vulling en druk aan. Snijd de randjes eraf en snijd het deeg in repen van ongeveer 2 cm. Draai de repen tot een spiraal en leg op een bakplaat met bakpapier.

Laat nog een half uur rijzen. Klop ondertussen het eigeel los met de melk. Bestrijk de broodjes er na het rijzen mee en bestrooi ze met nog wat Italiaanse kruiden. Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer een kwartier.

Reacties

  1. Hallo ik ben zo blij met je cupcake recept het is zo lekker smeuïg .
    Ik gebruik het ook voor een Appelcake. Super recept dank je Gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten