maandag 11 juni 2018

Pistache-bonbons


Deze bonbons zijn niet alleen heel lekker van smaak, maar zijn ook een soort verrassing. Als je in zo'n wit bolletje bijt, komt er een prachtige groene vulling tevoorschijn :D Ik vind pistache trouwens zulke lekkere nootjes, alleen dat schillen pffff. Vooral voor koekjes is dat een crime, dan heb je een zak van 200 gram en je houdt 75 gr nootjes over! Je kunt ze natuurlijk ook gepeld en al kopen, maar niet iedere supermarkt heeft dat. Voor deze bonbons heb ik ze zelf gepeld en daarna goed afgespoeld en gedroogd. 


Ingredi├źnten voor 25 stuks:
150 gr pistachenootjes (ongezouten)
100 gr fijne kristalsuiker
100 gr amandelpoeder (of zelf amandelen fijnmalen)
1 tl oranjebloesemwater (hoeft niet)
3-4 el roomboter
300 gr witte chocolade

Bereiding:
Houdt 2 el pistachenootjes apart en maal die grof. Maal de rest van de pistachenootjes zo fijn mogelijk. Doe dan het amandelpoeder, suiker, oranjebloesemwater en 3 el boter erbij. Mix dit goed tot een pasta. Voeg eventueel nog wat extra boter toe als het te droog is. Maak er bolletjes van ter grootte van een olijf en laat in de koelkast een uur opstijven.

Smelt de witte chocolade au bain marie met de olie en dompel de balletjes hier in. Garneer met de achtergehouden pistache en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

3 opmerkingen:

  1. Wat zien ze er heerlijk uit!
    Er staat amandelpoeder in het recept zijn het blanke amandelen of met schil tot poeder gemalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Je bent een topper��

    BeantwoordenVerwijderen