Pistache-bonbons



Deze bonbons zijn niet alleen heel lekker van smaak, maar zijn ook een soort verrassing. Als je in zo'n wit bolletje bijt, komt er een prachtige groene vulling tevoorschijn :D Ik vind pistache trouwens zulke lekkere nootjes, alleen dat schillen pffff. Vooral voor koekjes is dat een crime, dan heb je een zak van 200 gram en je houdt 75 gr nootjes over! Je kunt ze natuurlijk ook gepeld en al kopen, maar niet iedere supermarkt heeft dat. Voor deze bonbons heb ik ze zelf gepeld en daarna goed afgespoeld en gedroogd. 


Ingrediënten voor 25 stuks:
150 gr pistachenootjes (ongezouten)
75 gr poedersuiker
100 gr amandelpoeder (of zelf amandelen fijnmalen)
1 tl oranjebloesemwater (hoeft niet)
3-4 el roomboter
300 gr witte chocolade

Bereiding:
Houdt 2 el pistachenootjes apart en maal die grof. Maal de rest van de pistachenootjes zo fijn mogelijk. Doe dan het amandelpoeder, suiker, oranjebloesemwater en 3 el boter erbij. Mix dit goed tot een pasta. Voeg eventueel nog wat extra boter toe als het te droog is. Maak er bolletjes van ter grootte van een olijf en laat in de koelkast een uur opstijven.

Smelt de witte chocolade au bain marie met de olie en dompel de balletjes hier in. Garneer met de achtergehouden pistache en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Reacties

  1. Wat zien ze er heerlijk uit!
    Er staat amandelpoeder in het recept zijn het blanke amandelen of met schil tot poeder gemalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Je bent een topper��

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Gaat het hier om gesmolten boter?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoeveel olie moet je gebruiken om de chocola te smelten. Staat er niet bij

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Koop je gezouten pistache en spoel je ze dan om?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zijn de 150gram pistachenoten afgewogen zonder schil? Zoja, hoeveel gram is dat ongeveer met schil

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had een zak van 350 gram gehaald zonder schil hield ik 200 gram over. Dus bijna de helft gaat eraf.

      Verwijderen
  7. Moet je de pistachenoten ook roosteren?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mijn vulling is te nat. Wat kan ik toevoegen zodat het wat vaster word?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten