Pistache-bonbons
Deze bonbons zijn niet alleen heel lekker van smaak, maar zijn ook een soort verrassing. Als je in zo'n wit bolletje bijt, komt er een prachtige groene vulling tevoorschijn :D Ik vind pistache trouwens zulke lekkere nootjes, alleen dat schillen pffff. Vooral voor koekjes is dat een crime, dan heb je een zak van 200 gram en je houdt 75 gr nootjes over! Je kunt ze natuurlijk ook gepeld en al kopen, maar niet iedere supermarkt heeft dat. Voor deze bonbons heb ik ze zelf gepeld en daarna goed afgespoeld en gedroogd.
Ingrediënten voor 25 stuks:
150 gr pistachenootjes (ongezouten)
75 gr poedersuiker
100 gr amandelpoeder (of zelf amandelen fijnmalen)
1 tl oranjebloesemwater (hoeft niet)
3-4 el roomboter
300 gr witte chocolade
Bereiding:
Houdt 2 el pistachenootjes apart en maal die grof. Maal de rest van de pistachenootjes zo fijn mogelijk. Doe dan het amandelpoeder, suiker, oranjebloesemwater en 3 el boter erbij. Mix dit goed tot een pasta. Voeg eventueel nog wat extra boter toe als het te droog is. Maak er bolletjes van ter grootte van een olijf en laat in de koelkast een uur opstijven.
Smelt de witte chocolade au bain marie met de olie en dompel de balletjes hier in. Garneer met de achtergehouden pistache en laat de chocolade hard worden in de koelkast.
Wat zien ze er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenEr staat amandelpoeder in het recept zijn het blanke amandelen of met schil tot poeder gemalen.
Blanke amandelen
VerwijderenDank je wel. Je bent een topper��
BeantwoordenVerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderenGaat het hier om gesmolten boter?
Nee gewoon boter
VerwijderenHoeveel olie moet je gebruiken om de chocola te smelten. Staat er niet bij
BeantwoordenVerwijderen1 tl
VerwijderenKoop je gezouten pistache en spoel je ze dan om?
BeantwoordenVerwijderenZijn de 150gram pistachenoten afgewogen zonder schil? Zoja, hoeveel gram is dat ongeveer met schil
BeantwoordenVerwijderenIk had een zak van 350 gram gehaald zonder schil hield ik 200 gram over. Dus bijna de helft gaat eraf.
VerwijderenMoet je de pistachenoten ook roosteren?
BeantwoordenVerwijderenMijn vulling is te nat. Wat kan ik toevoegen zodat het wat vaster word?
BeantwoordenVerwijderenAmandelmeel
VerwijderenHai,
BeantwoordenVerwijderenEr staat dat de chocolade au bain marie met olie moet worden gesmolten maar bij de ingredienten staat volgens nergens olie.
Wat voor olie en hoeveel heb ik nodig?