woensdag 29 augustus 2018

Mini pizzatjes


Sinds ik een nieuwe oven heb, worden mijn pizza's en quiches eindelijk weer goed gaar. Lekker krokant deeg en een heerlijke topping. Deze keer heb ik er mini's van gemaakt, maar ik gebruik nog steeds mijn recept voor pizzadeeg. Erop doe ik mijn zelfgemaakte tomatensaus van vers tomaten. Onze favoriet is met tonijn, paprika, tomaatjes en olijven. Maar je kunt ook een vega versie maken of bijvoorbeeld gehakt gebruiken.




Ingredi├źnten voor ongeveer 12 pizzatjes:
200 gr bloem
4 gr gedroogd gist
1/2 tl zout
Snufje suiker
2 el olijfolie
75-100 ml lauwwarm water
Topping:
100 ml tomatensaus (vers of uit pot)
1 blikje tonijn
1 rode puntpaprika in stukjes
10 cherrytomaatjes in plakjes
10 olijven in plakjes
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas

Bereiding:
Meng bloem met suiker en gist. Voeg de olie en zout toe en meng met je handen. Voeg dan beetje bij beetje het water toe tot je een samenhangend deeg hebt dat niet meer aan je handen plakt. Kneed dit voor 10-15 minuten of zolang tot je een soepel deeg hebt. Dit kan met de hand of met een machine.

Laat afgedekt 45 minuten tot 1 uur rijzen (het moet zichtbaar in volume zijn toegenomen). Maak ondertussen vast de vulling klaar door alles te snijden en de kaas te raspen. 

Na het rijzen rol je het deeg uit en steek je hier rondjes uit met een uitsteekvorm of kommetje. Leg je deegplakjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk z emet tomatensaus (laat een randje vrij) en beleg ze met de vulling. Bestrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas.

Bak ze op 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten