zondag 25 november 2018

Pepernotenbrownies met karamel


De pepernoten (of kruidnoten) vliegen je in deze tijd om de oren. Ik maakte ze al zelf met chocolade en karamel en plaatste ook een versie met speltmeel. Gisteren maakte ik brownies met pepernoten en karamel en dat is lekker zeg!! Ik gebruikte het brownie-recept dat al op mijn blog staat en wat bij mij altijd een succes is. Ze zijn heerlijk smeuïg, machtig en hebben een goede chocoladesmaak. De combinatie met de pepernoten en karamel is echt helemaal geweldig! Ik gebruikte nu gewoon pepernoten uit de winkel, dat werkt prima bij dit recept.

Ingrediënten voor een vorm van 25x30 cm:
1x basisrecept voor brownies - zonder de noten
3 el karamelpasta (Bebogeen)
75 gr kruidnoten

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht 160) en bekleed je vorm met bakpapier. Laat boter en chocolade smelten in een pannetje of magnetron. Klop in een kom de eieren met suiker en vanille. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert. Voeg daarna de bloem en de helft van de noten toe en roer tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de vorm en druk er nog wat kruidnoten in. Schep ook her en der een theelepel karamelpasta. Bak ± 25 minuten. Laat een half uur in de vorm afkoelen en til dan met bakpapier en al eruit. Laat verder afkoelen en bewaar in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten