Appelhoorntjes



Ik was door mijn berichten aan het scrollen en kwam veel recepten tegen die ik al heel lang niet heb gemaakt. Zo ook deze appelhoorntjes. Ik besloot ze samen met de chocoladecroissantjes te maken, omdat het deeg ongeveer hetzelfde is. Daar gebruikte ik trouwens Nutella voor, ook erg lekker! Voor deze appelhoorntjes gebruikte ik deze keer geen gestoofde appelvulling, maar liet ik de blokjes gewoon rauw. Ze garen vanzelf in de oven en worden zo niet te zacht en vochtig.

Ik maakte ook een video van de hoorntjes, bekijk deze op mijn youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren!


Bekijk hier de video:


Dit deeg kun je ook gebruiken om van de helft deze chocoladecroissantjes te maken.

Ingrediënten voor :
400 gr bloem

1 zakje gedroogde gist (7 gr)

200 ml lauwe melk
50 gr roomboter
3 el suiker
Snufje zout
1 ei
Vulling:
1 grote appel
1 el suiker
1 tl kaneel
Verder:
1 eidooier
Suiker met kaneel

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Kneed melk, zout, boter en het ei erdoorheen tot een samenhangend deeg. Kneed dit 10-15 minuten (of in machine). Laat dit een uur rijzen. 

Maak ondertussen de vulling door de appel in mini blokjes te snijden en te mengen met de suiker en kaneel. Verdeel het deeg dan in 4 bollen. Rol deze uit tot een cirkel en verdeel die in 8 driehoeken. Schep een beetje van de vulling aan de brede kant van de driehoeken en rol ze op tot croissantjes (deegpuntje onderop doen, anders springt die open). 

Leg ze op bakplaten met bakpapier en laat afgedekt nog een half uurtje tot drie kwartier rijzen. Bestrijk daarna met losgeklopte eidooier (met paar druppels water) en bestrooi met suiker en kaneel. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden (hetelucht 200).

Reacties

Populaire recepten