Quesadillas met Tonijn

Quesadillas zijn een soort Mexicaanse tosti's. Je maakt ze met tortilla's en kaas en een vulling naar keuze. Dit recept is met tonijn, mais en paprika, maar je kunt dus ook gehakt, kip of vegetarische quesadillas maken. Let vooral op met het omdraaien, het is zonde als de boel uit elkaar valt. En gebruik bij voorkeur zelf geschaafde kaas, dat is lekkerder en smelt beter dan die plakken uit de winkel.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredienten:
1 pak tortilla's
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, uitgeperst of 1 tl knoflookpoeder
1/2 rode paprika, in blokjes
1/2 gele paprika, in blokjes
Wat groene olijven
1 klein blikje mais, uitgelekt
1 blikje tonijn, uitgelekt
Handje champignons in plakjes
2 tomaten, ontveld en zonder pitjes in stukjes
Zout
Peper
Paprikapoeder
Koriander, vers gehakt
Kaas in pakken (bij voorkeur zelf geschaafd)

Bereiding:
Bak in een koekenpan de ui met de knoflook glazig. Voeg dan tomaat, paprika, champignons en kruiden toe en bak dit goed. Voeg dan de olijvenringetjes en de mais toe en schep door elkaar. Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag en leg hierin een tortilla. Leg er wat plakken kaas op. Verspreid er dan wat groenten over uit en daarover wat tonijn. Leg er nog wat plakjes kaas op en doe er dan een tortilla bovenop. Bak de tortilla 2-3 minuten en draai hem dan om met behulp van een groot bord (op de pan leggen en omdraaien), bak daarna de andere zijde op dezelfde manier. Snijd in punten en serveer eventueel met guacemole.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten