Lasagne zonder pakjes en zakjes
Dit recept is voor 1 ovenschaal voor ongeveer 3-4 personen. Wil je een grotere ovenschaal gebruiken (of een braadslede), verdubbel dan de ingrediënten.
Ingredienten:
250 gr gehakt
1 grote ui
1 rode puntpaprika
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 teentjes knoflook
1.5 tl Italiaanse kruiden (of een mengsel van oregano, tijm en basilicum)
1 blik tomatenblokjes
1 fles passata of 1x recept voor saus van verse tomaten
1 pak lasagnebladen (ik gebruik Grante Italia)
Voor de bechamelsaus:
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 teentjes knoflook
1.5 tl Italiaanse kruiden (of een mengsel van oregano, tijm en basilicum)
1 blik tomatenblokjes
1 fles passata of 1x recept voor saus van verse tomaten
1 pak lasagnebladen (ik gebruik Grante Italia)
Voor de bechamelsaus:
1 el boter
1 el bloem
Melk (ik denk ongeveer 150 ml)
Verder:
Vers geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Bak het gehakt bruin en rul. Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak even mee tot het zacht is. Doe knoflook en kruiden erbij en voeg dan de tomatensaus en blokjes tomaat toeMeng dit goed en laat op zacht vuur een uurtje pruttelen.
Maak de bechamelsaus door de boter te smelten op zacht vuur. Roer de bloem erdoor en laat dit kort bakken (1 minuutje), maar blijf roeren. Dan de melk beetje bij beetje erbij doen en goed doorroeren. Blijven roeren tot het een dik mengsel is geworden. Ik meng het dan door de tomatensaus, maar je kunt er ook voor kiezen om ze apart te houden. Dan je schaal vullen met saus (of twee sauzen op elkaar), lasagnabladen, saus, lasagnabladen, saus enz. Eindig met saus en bestrooi met geraspte kaas.
Doe er aluminiumfolie over en zet hem op 200 graden voor ongeveer 30 minuten in de oven (bladen moeten gaar zijn). Dan nog zonder folie om een mooi korstje te krijgen.
Haal uit de oven en laat even staan voor 10 minuutjes zodat het makkelijker aansnijden is en niet alles uit elkaar valt.
Beste Ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenIk snap de volgorde van dit recept niet helemaal. Je schrijft ''saus, lasagnabladen, saus, geraspte kaas, lasagnabladen, saus enz'', maar bedoel je met saus de gehaktsaus of de bechamelsaus? Of komen deze 2 sauzen op mekaar? Graag hoor ik van je.
Imane
hoi Imane, ik meng tegenwoordig de tomatensaus en bechamelsaus door elkaar. Maar je kunt ze ook op elkaar doen als je wilt.
Verwijderengroetjes
Hoi ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenVandaag heb ik je lasagne gemaakt. Het viel me al op dat je geen water hebt gebruikt. Ik maakte me al zorgen of de lasagne bladen er lekker zacht uit zouden komen. Na dat het uit de oven kwam was m'n gehakt best hard bijna verbrandt zelfs terwijl ik het niet eens op 30 min heb gehad maar de bladen bleven aan de randen vooral erg droog,watdoe ik verkeerd?
Hoi! Toevallig heb ik het van de week ook gemaskt en iets aangepast. Ik ha het recept dit weekend bijwerken.
VerwijderenHoi! Toevallig heb ik het van de week ook gemaskt en iets aangepast. Ik ha het recept dit weekend bijwerken.
VerwijderenOh Oke, dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenHoi,hoe groot is u ovenschaal en boeveel lasangnebladen heb ik hiervoor nodig?
BeantwoordenVerwijderenGrts..
Hey ik wil het gaan maken alleen ik lees een reactie over water waar moet ik water bij doen
BeantwoordenVerwijderenAlleen als de saus te droog is. Als t goed is, is het niet nodig als je passata gebruikt pf mijj verse tomatensaus.
VerwijderenDeze ziet er heel erg lekker uit. Moet ik eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenHmmm ik hou van lasagne. Welke soort gehakt zou je aanraden?
BeantwoordenVerwijderenDag Ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenHartelijk bedankt voor deze fantastische recept , hij was heerlijk!
Ik hoop dat u nog uw recept van spaghetti saus met gehakt terug op de website zal zetten want ik vind hem niet meer terug.
Groetjes
Eylul
trees
BeantwoordenVerwijderenNiet lekker. Te zuur.
BeantwoordenVerwijderenNiet lekker. Te zuur
BeantwoordenVerwijderen