Lasagne zonder pakjes en zakjes


Ik had al een tijd geen lasagne meer gemaakt en mijn collega bracht me op het idee dat toch weer eens te doen. Ik maakte het uit mijn hoofd en zag erna dat mijn recept hier niet meer overeenstemde met hoe ik het gemaakt had. Dus ik plaats hierbij mijn gewijzigde recept voor lasagne. Zelf gebruik ik niet meer zoveel groenten in de saus, ik vind het lekkerder om alleen ui en paprika te gebruiken en ook mijn zoontje doe ik geen plezier met champigons erdoor. Maar voeg het gerust toe als je dat wilt.

Dit recept is voor 1 ovenschaal voor ongeveer 3-4 personen. Wil je een grotere ovenschaal gebruiken (of een braadslede), verdubbel dan de ingredi├źnten.
Ingredienten:
250 gr gehakt

1 grote ui

1 rode puntpaprika
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 teentjes knoflook
1.5 tl Italiaanse kruiden (of een mengsel van oregano, tijm en basilicum)
1 blik tomatenblokjes
1 fles passata of 1x recept voor saus van verse tomaten
1 pak lasagnebladen (ik gebruik Grante Italia)
Voor de bechamelsaus:
1 el boter
1 el bloem

Melk (ik denk ongeveer 150 ml)


Verder:
Vers geraspte kaas


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).

Bak het gehakt bruin en rul. Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak even mee tot het zacht is. Doe knoflook en kruiden erbij en voeg dan de tomatensaus en blokjes tomaat toeMeng dit goed en laat op zacht vuur een uurtje pruttelen.

Maak de bechamelsaus door de boter te smelten op zacht vuur. Roer de bloem erdoor en laat dit kort bakken (1 minuutje), maar blijf roeren. Dan de melk beetje bij beetje erbij doen en goed doorroeren. Blijven roeren tot het een dik mengsel is geworden. Ik meng het dan door de tomatensaus, maar je kunt er ook voor kiezen om ze apart te houden. Dan je schaal vullen met saus (of twee sauzen op elkaar), lasagnabladen, saus, lasagnabladen, saus enz. Eindig met saus en bestrooi met geraspte kaas.
Doe er aluminiumfolie over en zet hem op 200 graden voor ongeveer 30 minuten in de oven (bladen moeten gaar zijn). Dan nog zonder folie om een mooi korstje te krijgen.
Haal uit de oven en laat even staan voor 10 minuutjes zodat het makkelijker aansnijden is en niet alles uit elkaar valt.

Reacties

 1. Beste Ellouisa,

  Ik snap de volgorde van dit recept niet helemaal. Je schrijft ''saus, lasagnabladen, saus, geraspte kaas, lasagnabladen, saus enz'', maar bedoel je met saus de gehaktsaus of de bechamelsaus? Of komen deze 2 sauzen op mekaar? Graag hoor ik van je.


  Imane

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Imane, ik meng tegenwoordig de tomatensaus en bechamelsaus door elkaar. Maar je kunt ze ook op elkaar doen als je wilt.

   groetjes

   Verwijderen
 2. Hoi ellouisa,

  Vandaag heb ik je lasagne gemaakt. Het viel me al op dat je geen water hebt gebruikt. Ik maakte me al zorgen of de lasagne bladen er lekker zacht uit zouden komen. Na dat het uit de oven kwam was m'n gehakt best hard bijna verbrandt zelfs terwijl ik het niet eens op 30 min heb gehad maar de bladen bleven aan de randen vooral erg droog,watdoe ik verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Toevallig heb ik het van de week ook gemaskt en iets aangepast. Ik ha het recept dit weekend bijwerken.

   Verwijderen
  2. Hoi! Toevallig heb ik het van de week ook gemaskt en iets aangepast. Ik ha het recept dit weekend bijwerken.

   Verwijderen
 3. Hoi,hoe groot is u ovenschaal en boeveel lasangnebladen heb ik hiervoor nodig?
  Grts..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey ik wil het gaan maken alleen ik lees een reactie over water waar moet ik water bij doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen als de saus te droog is. Als t goed is, is het niet nodig als je passata gebruikt pf mijj verse tomatensaus.

   Verwijderen
 5. Deze ziet er heel erg lekker uit. Moet ik eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmmm ik hou van lasagne. Welke soort gehakt zou je aanraden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Ellouisa,
  Hartelijk bedankt voor deze fantastische recept , hij was heerlijk!
  Ik hoop dat u nog uw recept van spaghetti saus met gehakt terug op de website zal zetten want ik vind hem niet meer terug.

  Groetjes
  Eylul

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten