Kippensoep



Zo, deze post met het recept voor kippensoep kon wel een update gebruiken! Ik plaatste het 6 jaar geleden alweer en toen voor de foodblogswap. Daarbij kreeg je elke maand een blog toegewezen waar je iets van ging maken. De kippensoep die ik toen koos kwam van de blog etenmetroos. Een jonge meid met leuke gerechtjes, ik zag dat ze nog steeds post! Ik twijfelde toen trouwens tussen de 3 salades voor op brood en de homemade kippensoep. De drie salades heb ik nog steeds niet geprobeerd haha, dat moet ik wel nog een keer doen, want heb vaak geen inspiratie daarvoor. 

Kippensoep

Kippensoep had ik dus ook echt al jaren niet meer gemaakt! Wel mijn Marokkaanse versie ervan met gerst (tchicha), maar geen Hollandse kippensoep. En toen ik een halve kip "over" had nadat ik met de andere helft een heerlijke tajine had gemaakt, dacht ik ja het wordt tijd voor Hollandse kippensoep! Ik heb wel het recept wat aangepast en in plaats van 2 uur pruttelen, was 1 uur ook voldoende. Dus hierbij een aangepast recept, wat ook door Sami is goedgekeurd. Zo heb ik bijvoorbeeld een deel van de soepgroenten fijngemalen, omdat hij een hekel heeft aan die preislierten. Op deze manier vond ik het zelf ook veel lekkerder, dus dat houden we erin. Een aanrader dus, zeker in de herfstdagen die voor de deur staan. Serveer er een lekker broodje bij, zoals mijn zachte broodjes met kip en feta, zachte gehaktbroodjes of kaasuibroodjes

Ingredi├źnten:
2 kippenbouten of een halve kip, zonder vel
1 grote ui
1 winterwortel
1 prei
Verse bladselderij en platte peterselie
Zout en peper naar smaak
2 laurierblaadjes
Paar stukjes foelie
1.5 liter water
Verder:
250 gr fijne soepgroenten
50 gr vermicelli (als je wilt)

Bereiding:
Doe het water in een grote pan en doe de kip erin. Breng het aan de kook en schep eventueel schuim van het water af. Snijd de wortel, prei en ui in grove stukken en doe dit samen met de kruiden en de laurierblaadjes bij de kip. Laat op laag vuur met de deksel op de pan een uur pruttelen. Haal dan de kip eruit en laat afkoelen tot je het met je handen kunt plukken. Haal dan de kipstukjes van de botjes. Maal de helft van de soepgroenten fijn in een hakmolen of keukenmachine.
Zeef de bouillon doe alleen de bouillon terug in de pan. Voeg de kipstukjes, soepgroenten en vermicelli toe en breng aan de kook. Laat dit in ongeveer 10 minuten gaar worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Reacties

 1. Hoihoi, leuk dat je van mijn blog hebt gekookt, leuke blog heb je zelf ook! Ik vond die soep ook zoo lekker, mjaamm! Ik vroeg me alleen af.. Ik zie jou bij de swap van augustus aan bijnanetzolekkeralsthuis gelinkt en in september aan foodquotes.. Het maakt mij echt niet uit hoor, maar ik vroeg het me gewoon af.. ;-) . Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi bedankt voor je reactie!Dat klopt, maar ik had slechts eens van foodquotes.nl gekookt dus ik heb geruild ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil niet zo veel maken kan ik gewoon de helft van alles doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe doe je het met de helft van de groente malen, haal je de helft van de groente uit de pan en dan malen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee je maalt de helft fijn voordat je het in de pan doet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, je bedoeld de helft van de fijne soepgroente fijn malen?

  En de andere groente waar je kip ingetrokken hebt gooi je weg?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten