zondag 13 september 2015

Kippensoep

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken of bakken van de blog etenmetroos. Een jonge meid met leuke gerechtjes! Ik twijfelde tussen de 3 salades voor op brood en de homemade kippensoep. Het werd de laatste en wat is hij lekker zeg! Het duurt even, omdat de kip 2 uur moet pruttelen (ik heb het zelfs nog wat langer gelaten, omdat de hoeveelheid vocht niet minder was geworden), maar het is het waard. De smaak is zo anders, maar zoveel lekkerder dan een gewoon bouillonblokje. Een aanrader dus, zeker in de herfstdagen die voor de deur staan. Serveer er een lekker broodje bij, zoals mijn zachte broodjes met kip en feta, zachte gehaktbroodjes of kaasuibroodjes
Ingredienten:
4 kippenbouten of 1 hele kip
1 grote ui
1 winterwortel
1 prei
Verse bladselderij, tijm en platte peterselie
Zout en peper
1 laurierblad
Paar stukjes foelie
3.5 liter water
Verder:
250 gr fijne soepgroenten
Vermicelli (als je wilt)


Bereiding:
Doe het water in een grote pan en doe de kip erin. Breng aan de kook en schep eventueel schuim van het water af. 

Snijd de wortel, prei en ui in grover stukken en doe samen met de kruiden en het laurierblad bij de kip. Laat op laag vuur met de deksel op de pan zo'n 2-2.5 uur pruttelen. Haal dan de kip eruit en laat afkoelen tot je het met je handen kunt plukken. Haal dan de kipstukjes van de botjes. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Doe de bouillon in de pan, de kipstukjes erbij en de soepgroenten met vermicelli. Laat dit gaar worden en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


5 opmerkingen:

  1. Hoihoi, leuk dat je van mijn blog hebt gekookt, leuke blog heb je zelf ook! Ik vond die soep ook zoo lekker, mjaamm! Ik vroeg me alleen af.. Ik zie jou bij de swap van augustus aan bijnanetzolekkeralsthuis gelinkt en in september aan foodquotes.. Het maakt mij echt niet uit hoor, maar ik vroeg het me gewoon af.. ;-) . Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi bedankt voor je reactie!Dat klopt, maar ik had slechts eens van foodquotes.nl gekookt dus ik heb geruild ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil niet zo veel maken kan ik gewoon de helft van alles doen

    BeantwoordenVerwijderen