Appelbeignets


Deze appelbeignets misten ook nog ook mijn blog en dat kan natuurlijk niet, deze beignets zijn echt een van mijn favorieten! Zo luchtig en heerlijk van smaak door de appel en kaneel. Vooral in december heb ik er altijd zin in (net als in oliebollen trouwens). Als ik langs zo'n kraam loop, kan ik me maar moeilijk beheersen hoor. Zelfgemaakt zijn ze natuurlijk nog lekkerder en in de video kun je zien hoe je ze moet maken. Let vooral op dat de olie bij het bakken niet te heet is, anders heb je beignets die vanbinnen niet gaar zijn (had ik de eerste keer).

Bekijk de video en maak ze gemakkelijk zelf!


Bekijk hier hoe je ze maakt:

Ingredienten voor 10-20 stuks (afhankelijk van de grootte):
250 gr bloem
1 zakje gist (7 gr)
1 ei
Snufje zout
40 gr zachte boter
50 gr suiker
60 ml lauwwarme melk
Vulling:
1 appel
Verder:
Zonnebloemolie
1 el suiker met een beetje kaneel

Bereiding:
Meng de bloem met de gist en suiker. Voeg het ei en de boter toe en meng goed door elkaar. Dan de melk en een snufje zout erbij en samen kneden tot een soepel en zacht deeg. Dat duurt wel een minuut of 10 (met de hand of in de machine). Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats. Rol het daarna uit tot een rechthoek van 0.5cm dik. Schil de appel en snijd in vieren, snijd die weer door de helft en dan in dunne plakjes. Verdeel over de deegplak en rol die dan strak op vanaf de korte kant. Snijd de rol in 10 plakken van 1.5 cm breed. Vouw het uiteinde onder je rolletje en druk een beetje plat. 

Verhit in een koekenpan een laag olie van 4 cm. Je olie is heet genoeg als je er de steel van een houten lepel in steekt en er meteen bubbeltjes omheen ontstaan. Zet het vuur dan lager (net iets hoger dan de laagste stand) en bak de beignets aan beide kanten ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn, Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een mengsel van kaneel en suiker.

Reacties

  1. Dag meid,
    Welke boter gebruik je?
    Heb je ook een voorkeur voor de appels?

    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze appelbeignets vandaag voor de eerste keer uitgeprobeerd. Alleen heb ik wel wat aanpassingen gedaan wat betreft de hoeveelheid en ook door het deeg nog een gesuikerde natuuryoghurt Door gemengd. Al bij al is het een lekkere zoete gebak geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen! Ik ga ze binnenkort ook maar weer eens maken

      Verwijderen
    2. Leuk om te horen! Ik ga ze binnenkort ook maar weer eens maken

      Verwijderen
  3. Hey Ellouisa!
    Ziet er weer goed uit tbarkeLah!
    Ik heb 2 vragen;
    Kan ik olie gebruiken ipv boter,
    & kan ik dit recept in de oven klaarmaken ivm olie

    Shoekrane

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan allebei maar dan krijg je gewoon apoelbroodjes eigenlijk en geen beignets

      Verwijderen
  4. Lijkt me heerlijk maar is 1 appel niet een beetje weinig voor 10 tot 20 stuks?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vraagje. Moet er echt 1 zakje gist in? Want 1 zakje is meestal voor 500gr bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi hoii, kan je je ook die ril bladerdeeg gebruiken ipv eigen deeg?��.
    Zo jah die standaard of hartige(pizza). Alvast bedankt, het ziet er heerlijk en prachtig uit�� xx Esma

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten