Ghribia - traditionele Marokkaanse zandkoekjes
Deze ghribia zijn zo makkelijk om te maken! De enige ingrediënten zijn bloem, bakpoeder, suiker, olie, boter en een snufje kaneel. Ze zijn wel wat breekbaar dus wees voorzichtig. Ik heb het recept overigens ietsje aangepast, nadat ik het jaren niet had gemaakt en het nu niet lukte om een deeg te krijgen. Ik heb er boter aan toegevoegd en wat extra suiker.
Ingrediënten voor 25 stuks:
250 gr bloem
4 gr bakpoeder
75 gr suiker
100 ml zonnebloemolie
40 gr roomboter
40 gr roomboter
Kaneel
Bereiding:
Meng bloem, bakpoeder, suiker en olie tot een samenhangend deeg. Maak er bolletjes ter grootte van een walnoot van en vorm tot een soort piramide. Zet op een bakplaat met bakpapier. Druk in de bovenkant een klein kuiltje en strooi er wat kaneel over.
Bak ze 15 minuten in een voor oven van 180 graden (hetelucht 160).
Het deeg valt bij mij heel snel uit elkaar bij het vormen van de koekjes, is dat normaal? ik heb me precies aan je recept gehouden.
BeantwoordenVerwijderenHet is een kruimelig deeg maar he kunt evt wat olie of water toevoegen. Elke bloem is anders namelijk.
VerwijderenHet is een kruimelig deeg maar he kunt evt wat olie of water toevoegen. Elke bloem is anders namelijk.
VerwijderenJahoor dat kan ook!
BeantwoordenVerwijderenJahoor dat kan ook!
BeantwoordenVerwijderenJou hoeveelheid ingrediënten kloppen niet met het aantal koekjes. Ik heb jou hoeveelheid geprobeerd je krijgt er hooguit 6-8 koekjes van
BeantwoordenVerwijderenHihi dan heb je ze heel groot gemaakt denk ik. Zoals je op de foto ziet heb ik er toch echt 20-25 uitgekregen. Dat is altijd met ongeveer 250 gr bloem
Verwijderen