Ghribia - traditionele Marokkaanse zandkoekjes
Deze ghribia zijn zo makkelijk om te maken! De enige ingrediënten zijn bloem, bakpoeder,suiker,olie en een snufje kaneel. Ze zijn wel wat breekbaar dus wees voorzichtig. Dit recept heb ik van Cuisine inspired. Ik vond wel de hoeveelheid suiker wat weinig dus je kunt ook iets meer erin doen.
Ingredienten voor 25 stuks:
250 gr bloem
4 gr bakpoeder
50 gr suiker
85 ml zonnebloemolie
Kaneel
Bereiding:
Meng bloem,bakpoeder,suiker en olie tot een samenhangend deeg. Maak er bolletjes ter grootte van een walnoot van en vorm tot een soort piramide. Zet op een bakplaat jet bakpapier. Druk in de bovenkant een klein kuiltje en strooi er wat kaneel over.
Bak ze 20-30 minuten in een voor oven van 180 graden (hetelucht 160).
Het deeg valt bij mij heel snel uit elkaar bij het vormen van de koekjes, is dat normaal? ik heb me precies aan je recept gehouden.
BeantwoordenVerwijderenHet is een kruimelig deeg maar he kunt evt wat olie of water toevoegen. Elke bloem is anders namelijk.
VerwijderenHet is een kruimelig deeg maar he kunt evt wat olie of water toevoegen. Elke bloem is anders namelijk.
VerwijderenKun je er gewoon ronde koekjes van maken of moet het perse zo een vorm hebben?
BeantwoordenVerwijderenJahoor dat kan ook!
VerwijderenJahoor dat kan ook!
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenJou hoeveelheid ingrediënten kloppen niet met het aantal koekjes. Ik heb jou hoeveelheid geprobeerd je krijgt er hooguit 6-8 koekjes van
BeantwoordenVerwijderenHihi dan heb je ze heel groot gemaakt denk ik. Zoals je op de foto ziet heb ik er toch echt 20-25 uitgekregen. Dat is altijd met ongeveer 250 gr bloem
Verwijderen