Tiramisurol - foodblogswap


Het is weer tijd voor de foodblogswap en deze maand mocht ik iets maken van een van mijn favo blogs: Doortjeskeuken. Ik wilde na de hartige swaps nu wel weer eens wat zoets maken en kon maar moeilijk kiezen, zeker toen Dorien er nog wat nieuwe baksels als een slagroomschnitt, suikerbrood en appelvlaai aan toevoegde. Maar een tiramisurol wilde ik eigenlijk altijd al een keer maken (had er al eens een recept van opgeslagen), dus die bleef toch in mijn hoofd rondspoken en besloot uiteindelijk om die te maken. Wel aangepast uiteraard, ik heb de alcohol weggelaten en alleen koffie gebruikt en ook de eieren laat ik uit de vulling (ik vind dat niet lekker in tiramisu). Verder heb ik de eieren voor het biscuit eerst gescheiden en toen pas opgeklopt i.p.v. alles bij elkaar. Al met al is het een heerlijke cakerol, die ik zeker vaker ga maken!


Ingrediënten:
  4 eieren
Snufje zout
120 gram suiker
  1 tl vanillearoma
90 gram bloem
30 gram maizena
Poedersuiker
Vulling:
200 ml slagroom
250 gr mascarpone
1 zakje klopfix
3 el poedersuiker
Kopje sterke koffie, afgekoeld
Extra:
Cacao, poedersuiker en mokkaboontjes

Bereiding:
Scheid de eieren in wit en geel, lees hier hoe ik dat altijd doe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker. Het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden, het er niet uitvalt. Klop de eigelen tot een dik en lichtgeel beslag met de rest van de suiker, vanillearoma en 2 el warm water. Meng bloem en maizena.

Schep de eiwitten op het eigeelmengsel en zeef het bloemmengsel erboven. Schep luchtig door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn. Niet mixen of kloppen!

Bedek je bakplaat met bakpapier en schep het beslag erop. Strijk glad en bak meteen voor 12-15 minuten (niet te lang!) in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). Leg alvast een ander vel bakpapier of een theedoek klaar en bestrooi met poedersuiker. Leg de biscuitplak na het bakken ondersteboven erop en rol op. Laat zo afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix dan de mascarpone erdoor tot een glad romig mengsel. Rol de cakerol weer open en bestrijk met de koffie. Bestrijk dan met de mascarponevulling en zorg ervoor dat het gelijk is verdeeld. Rol weer op. Bestrooi de rol met poedersuiker en cacao en garneer met mokkaboontjes.

Reacties

  1. Mag ik vragen welke vanilie aroma jjj gebruikt. Want die van dr oetker kunnen we niet gebruiken omdat er alcohol in zit. Ben trouwens helemaal verslaafd aan je recepten. Volg je al zolang en ma shaa allah je recepten lukken altijd. Baraka Allah
    Fiekie lieverd xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er een uit marokko gehaald een keer... En mokkaboontjes vind he bij ah, bij de chocolade enzo

      Verwijderen
  2. Sorry nog een vraagje waar kun je mokka boontjes kopen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten