Mini cheesecakes (basisrecept)Dit is echt een ideaal basisrecept voor cheesecakes! Ik had deze gebakken versie nog nooit in mini vorm gemaakt, wel no bake mini cheesecakes. Het is echt zo simpel, maar zo lekker! Ik heb nu philadelphia gebruikt, maar je kunt ook een andere roomkaas nemen. Eigen merk is ook prima. Ik heb ze nu gegarneerd met slagroom, aardbeien en chocoflakes, maar er zijn nog tal van andere versies te bedenken. Probeer bijvoorbeeld deze Snickers cheesecakjes, of deze met frambozenswirl of karamel. Ik maak ze vast nog vaker en zal mijn varianten hier dan bij zetten!

Met de video maak je ze in een handomdraai en kun je zelf genieten van deze luxe gebakjes.


Bekijk hier mijn video op youtube:


Ingredienten voor 12 stuks:
8 fijngemalen bastognekoekjes
50 gr gesmolten roomboter
300 gr philadelphia naturel
1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
80 gr suiker
1 el bloem
50 gr gesmolten roomboter
2 eieren

Bereiding:
Meng de bastognekoekjes met 50 gr gesmolten boter. Klop de philadelphia los en mix er dan de eieren, bloem, gesmolten boter, suiker en vanillesuiker of extract door. Mix tot je een mooi romig beslag hebt en doe het in een maatbeker. Neem een muffinbakplaat en bedek met muffinpapiertjes. Verdeel het koekjesmengsel over de papiertjes (ong 1 grote eetlepel per vormpje). Druk goed aan, bijv. met de onderkant van een klein glaasje of met een lepel.Giet dan in elk vormpje wat beslag.Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150). 

Zet de oven daarna uit en laat ze er 10 minuten in staan. Laat daarna buiten de oven een uurtje afkoelen en nog een uurtje in de koelkast. Verwijder daarna de papiertjes als je dat wilt en garneer naar keuze. Ik heb nu 1 pakje slagroom stijf geklopt met 1 zakje klopfix en 3 el poedersuiker en met aardbeien en chocoflakes gegarneerd.

Reacties

 1. Hoeveel stuks krijg je uit het recept

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa ik heb ze3 zonet uitgeprobeerd. kids vonden ze heerlijk. Dankjewel Ellousia door jou ga ik na 7 jaar eindelijk vooruit in de keuken ahmdl. maar ik zie dat de cakjes bij jou heel mooi en makkelijk uit de papiertjes gaan, bij mij blevn de randjes wel een beetje plakken waaardoor die niet zo heel mooi en rond eruit kwam. ligt dat aan het structuur? alvast bedankt ik lees het wel verder in shaa Allah. ( L )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi wat leuk om te horen! Misschien omdat ze nog niet genoeg afgekoeld waren? Ik heb ze zeker 5 uur in de koelkast gezet.

   Verwijderen
 3. Salaam3alaikom, ik heb vandaag ook Philadelphia gekocht maat dT is een bakje van 200 gr. Heb jkj een grote variant gehaald pf gebruik jij 2 pakjes ervoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een familypack van philadelphia, daar zit 300 gr in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ik er ook chocoladeganache op doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Ellouisa ten eerste hartstikke bedankt voor al je heerlijke recepten! Kan ik in plaats van philadelphia roomkaas gebruiken gewoon die van de Lidl of Aldi?

  groetjes,
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kun je ook andere koek gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kun je deze ook een dag van te voren maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. welke roomboter heb je gebruikt? moet het ook een gezoute of ongezoute zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Salaam meid, leuk om te horen! Er zijn een paar tips om scheuren te voorkomen: zorg dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn, zet de oven niet te hoog en maak tussentijds niet open en laat ze eerst in de oven afkoelen. Oja en doe de vormpjes niet te vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Salaam meid, leuk om te horen! Er zijn een paar tips om scheuren te voorkomen: zorg dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn, zet de oven niet te hoog en maak tussentijds niet open en laat ze eerst in de oven afkoelen. Oja en doe de vormpjes niet te vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er heerlijk uit! Wil dit ook proberen! Ik wil 60 stuks maken en heb twee muffin/cupcake blikken van 12 stuks. Wil maar 1 blik tegelijk in de oven doen, want uit ervaring weet ik dat de baksels niet goed bakken als ik 2 tegelijk in de oven doe. Kan ik wel het beslag etc voor 60 stuks tegelijk maken en elke keer wachten tot er een blik uit de oven is om de volgende er in te doen? Of staat het beslag er dan te laat en is het niet goed? Hoor heel graag van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er heerlijk uit! Wil dit ook proberen! Ik wil 60 stuks maken en heb twee muffin/cupcake blikken van 12 stuks. Wil maar 1 blik tegelijk in de oven doen, want uit ervaring weet ik dat de baksels niet goed bakken als ik 2 tegelijk in de oven doe. Kan ik wel het beslag etc voor 60 stuks tegelijk maken en elke keer wachten tot er een blik uit de oven is om de volgende er in te doen? Of staat het beslag er dan te laat en is het niet goed? Hoor heel graag van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heb het geprobeerd en ze waren lekker, bedankt! Wil jet weer maken maar nu 1 grote in ene prongvorn van 26cm bij 7cm. Kan ik dezelfde verhoudingen als hierboven gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb het geprobeerd en ze waren lekker, bedankt! Wil jet weer maken maar nu 1 grote in ene prongvorn van 26cm bij 7cm. Kan ik dezelfde verhoudingen als hierboven gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry ik had heel je vragen niet gezien!!! Voor een vorm van 26 cm moer je het verdubbelen.

   Verwijderen
 18. Ik zou ook wel raag willen wten of je van deze ingredienten een grote taart kan bakken of dat je het moet verdubbelen en/of de oventijd dan aangepast moet worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze hoeveelheden zijnn voor een vorm van 20 cm. Baktijd is ongeveer 40 minuten

   Verwijderen
 19. Goede middag, ik ben de cheese cake aan het maken, maar ik heb een vraagje. Hoeveel boter moet er door de bastogne en hoeveel boter door de Philadelphia mix. Ik hoor het graag van u
  Mvg Nadifa

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De Bastogne is hele plakkerig. Denk teveel boter vandaar dat ik het vraag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten