Citroencake van starbucks


Ik wilde van de week wat lekkers bakken, maar het moest niet te veel tijd kosten en ik moest er niet teveel voor nodig hebben, want had niet veel meer in huis. Ik zocht in mijn opgeslagen favorieten en kwam deze citroencake van Starbucks tegen. Dat leek me wel wat! En het is een superlekkere zachte en luchtige cake, met een frisse citroensmaak. Heb alleen het citroenextract weggelaten, omdat ik het niet had en achteraf gezien is alleen citroensap ook al fris genoeg! Denk dat het met het extract te zuur zou worden. 

In de video zie je hoe ik de cake gemaakt heb en geef ik je nog wat extra tips, zoals over het invetten van je vorm.



Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:

Ingrediënten:
40 gr roomboter op kamertemperatuur
200 gr suiker
3 eieren
130 ml zonnebloemolie
200 gr bloem
10 gr bakpoeder
Sap van 2 citroenen
Glazuur:
100 gr poedersuiker
Melk
Wat geraspte citroenschil

Bereiding:
Mix de boter met de suiker goed. Voeg dan de olie toe en mix dit ook erdoor. Dan de eieren erbij en goed mixen. Zeef bloem en bakpoeder erboven en mix door het beslag. Tenslotte het citroensap erdoor mixen. Vet een cakevorm in (ik doe dat met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen. Bak dan 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160). Maak de oven het eerste half uur niet open! Controleer of je cake gaar is door er een sateprikker of mes in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is hij gaar. Zit er nog beslag aan, dan moet hij nog 5-10 minuten en dan kijk je weer even.

Zet de cake op een rooster en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort dan uit de vorm op een rooster en laat geheel afkoelen. Maak een glazuur van de poedersuiker met wat melk, Doe steeds maar een klein beetje erbij, anders is het al gauw te dun. Verdeel over de cake en garneer met wat citroenrasp.

Reacties

  1. cake zojuist gemaakt. Hij is echt super lekker.

    Moest de oven wel lager zetten ongeveer 160 a 170 graden. Buitenkant was al erg bruin maar de binnenkant nog niet gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat verschilt per oven, 170 is ook prima. Bij hetelucht zelfs 160

      Verwijderen
    2. Ja dat verschilt per oven, 170 is ook prima. Bij hetelucht zelfs 160

      Verwijderen
  2. Cake kan je inderdaad het beste bakken op 170 graden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is de formaat van de bakvorm?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is een standaard cakevorm van hema, 25 cm lang

      Verwijderen
    2. Dit is een standaard cakevorm van hema, 25 cm lang

      Verwijderen
  4. Kan je ook citroen sap van flesje gebruiken ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kan je ook citroen sap van flesje gebruiken ?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Afaf dat wil ik ool weten en hoeveel?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan je ook een ronde bakvorm van 26 cm gebruiken hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Cake was heerlijk ellouisa dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi ellouisa!
    Ik heb de citroencake gemaakt maar hij is in het midden ingezakt. Aan de zijkanten is hij perfect. Weet jij misschien wat er mis gegaan kan zijn?
    Alvast bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi faat wat jammer zeg! Misschien was hij nog niet goed gaar? Je kunt proberen je oven volgende keer iets lager te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kan het beslag ook in muffinvormpjes?
    Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dankjewel voor het recept. Het was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Moet ik de ingrediënten verdubbelen als ik een grote cake wil (in een rechthoekige bakplaat vorm)?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Op welk moment kan er het beste kleurstof toegevoegd worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In her beslag bedoel je? Aan het einde van het mixen.

      Verwijderen
    2. In her beslag bedoel je? Aan het einde van het mixen.

      Verwijderen
  15. Superbedankt voor het delen! Ik raad iedereen aan deze cake te maken, heb nog nooit zoveel complimenten gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi!

    Ik heb een cakeform van ruim 28cm (onderkant 28cm, bovenkant 30cm).
    Hoeveel meer beslag moet ik dan maken? En hoelang zal de baktijd dan ongeveer zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi een ronde vorm bedoel je?
      je kunt deze hoeveelheid gebruiken of het x1.5 doen
      De baktijd kun je beginnen met 40 minuten en kijken of je dan nog nodig hebt. Succes!

      Verwijderen
  17. Ik heb het net gemaakt, heerlijk. Lekker luchtig, zacht en zoet. Ik heb ook geraspte citroenschil in de beslag gedaan en een druppeltje yellow foodcolour in de icing gedaan, daarna heb ik nog wat kokos er op bestrooid. Heerlijk..... Hmmmmmm.....

    BeantwoordenVerwijderen
  18. heerlijk! bedankt voor het recept

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Als ik de dubbele hoeveelheid wil maken, zou ik dan alles moeten verdubbelen? Ook eieren? 6 zou wel heel veel zijn, of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan inderdaad en dan alles verdubbelen en verdelen over 2 vormen

      Verwijderen
  20. Ik heb de cake gemaakt. En het is de heerlijkste citroen cake ever!!! Mag van mij wel iets minder zoet, dus volgende x doe ik er waarschijnlijk iets minder suiker in. De cake is heerlijk luchtig, zoet en zuur tegelijk. En het glazuur is echt super makkelijk en lekker. Kreeg ook veel complimenten!!! Ga hem zeker vaker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijke cake! Ik heb 100 gram suiker gebruikt ipv 200 gram en voor de topping heb ik citroensap met poedersuiker gemengd. Was heerlijk! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Beste citroen cake ever!! Ik doe wel 50 gram suiker minder, maar deze cake verveelt echt nooit!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten