Round-up: 8 homemade tussendoortjes!


Voor ons begint maandag weer een nieuw schooljaar, wat is de vakantie voorbij gevlogen! Op veel scholen (ook die van mijn zoontje) hanteren ze een beleid van gezonde tussendoortjes en traktaties. Het liefst geef je ze fruit mee of iets van een rijstwafel, maar een liga mag bij ons ook nog wel. Nu wil ik graag zelf tussendoortjes maken voor mijn kleine man, zodat ik weet wat erin zit (zeker na de verhalen over de gevaren van rijstwafels en houtvezels in liga) en hij ook voldoende afwisseling heeft (al eet hij over het algemeen alles op wat ik meegeef). Ik was aan het zoeken naar recepten voor zelfgemaakte tussendoortjes en dacht, laat ik die gewoon in een round-up zetten zodat mijn volgers ook mee kunnen doen! Dus kijk mee en maak ook je eigen tussendoortjes! In de loop van het jaar zal ik ook met mijn eigen recepten komen, ik moet er eerst even wat meer feeling mee krijgen.

gezonde mueslirepen

Maak je eigen mueslirepen en doe erin wat je wilt! Verpak in een stukje bakpapier met een touwtje erom en je kind heeft een echte traktatie in zijn pauze. Je kunt ze trouwens ook invriezen.
Deze stonden nog op mijn lijstje sinds ik van de blog van Marijke mocht koken voor de foodblogswap. Ik maakte de havermout-appelmoesrepen van haar blog trouwens al, ook een aanrader!

Gezonde en snelle chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies in je pauze, dat is toch geweldig! Deze maak je met maar 3 ingredi├źnten: havermout, banaan en chocolade. Supersimpel dus! 

Recept kruidkoek | eethetbeter.nl

Een Snelle Jelle is lekker en geeft energie, maar je kunt ook je eigen kruidkoek maken. Het is niet moeilijk en je kunt het lang bewaren. Geef je kind een plak mee en hij kan weer even vooruit. 

Minimuffins met kokos en havermout

Lekkere minimuffins met kokos, havermout en bosbessen (of neem frambozen). Gezoet met honing i.p.v. suiker. Je kind zal vast blij zijn met 1 (of 2) van deze mini muffintjes in zijn trommel. 

Wortelkoekjes 02

Carrotcake in een koekje, jummie! Ze zijn zonder suiker (de wortels zijn zoet en wat honing erbij maakt het af) en zien er leuk oranje uit. Omdat je amandelmeel gebruikt, zijn ze trouwens ook nog glutenvrij.


Ook deze repen lijken me heerlijk! De dadels geven bovendien een energyboost, iets wat kinderen tussendoor vaak wel kunnen gebruiken. 

Gezonde no-bake brownies

Brownies die je niet hoeft te bakken? Ja echt! Het zijn dan ook geen cakejes, maar wel lekker zachte en zoete hapjes, die je kind vast lekker zal vinden. Je maakt ze met noten, zonnebloempitten, banaan en cacao.

gezonde bounty ballen

Bounty in je lunchtrommel, hoe goed klinkt dat? Het geheim is dat er dadels in zitten in plaats van suiker en gebruik uiteraard pure chocolade. Als je je kind vanaf het begin aanwent pure chocolade te eten i.p.v. melk, dan zal het dan vaak gewoon lekker vinden (mijn zoontje in ieder geval wel). Lust het nou echt geen pure chocolade, neem dan een mengsel van puur en melk bijv.


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten