vrijdag 10 februari 2017

Chocobananen - traktatieMijn zoontje vindt het sowieso leuk om mij te helpen met bakken, maar nog leuker is dat het iets speciaal voor hem is. Deze chocobananen koos hij uit van mijn enorme pinterest-verzameling en hij mocht ook zelf de sprinkles uitkiezen. Chocolade smelten, dippen en versieren maar! Je kunt er ook voor kiezen om hele grote stukken banaan te nemen (helften bijvoorbeeld), maar wij vonden deze kleine bites precies goed. Ook leuk om te trakteren of op een kinderfeestje te maken. En gebruik ook eens nootjes, kokos of hagelslag!

Oh en ik gebruik een mengsel van puur en melk (omdat ik niet meer in huis had), maar je kunt ook een van beiden doen. Mijn zoontje lust net zo goed pure chocolade als melk, dat scheelt. 


Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:
2 bananen in 6 stukjes
75 gr pure chocolade
75 gr melkchocolade
1 tl zonnebloemolie
Garnering naar keuze: spikkels, sprinkles, gekleurde hagelslag, muisjes, kokos, nootjes etc.
Lolliestokjes (xenos) of sateprikkers

Bereiding:
Doe de chocolade bij elkaar in een kom en doe er 1 tl zonnebloemolie bij. Smelt in de magnetron of zet boven een pannetje met een laagje kokend water en laat zo smelten. Roer goed door tot het glad is. 

Bij mij werkte het beste om eerst de stukjes banaan met een vork in de chocolade te dompelen, uit laten lekken en dan op een bord met bakpapier te leggen. Versier dan met je garnering en zet in de koelkast om hard te worden. Steek dan een lolliestokje of satéprikkertjer erin.

Nog meer leuke dingen maken met je kinderen?
Bekijk deze leuke ideeën ook eens!Geen opmerkingen:

Een reactie posten