Appel-frambozentaartjes (foodblogswap)


Door de drukte met de ramadan en suikerfeest vergat ik bijna de foodblogswap. En gelukkig kwam ik op de blog van Colours and cooking deze supersnelle appel-frambozentaartjes tegen. Die heb je zo in de oven en daarna supersnel op tafel staan. En de zurige smaka van de frambozen combineert perfect met de appel. In plaats van amandelschaafsel  heb ik trouwens kruimeldeeg erop gedaan, zodat het een soort kruimeltaartjes werden, erg lekker!

Ik mocht trouwens eerder ook al een keer kiezen van deze blog, toen maakte ik deze lekkere geroosterde groenten met citroendressing. Die zet ik nog steeds regelmatig op tafel!



Ingrediënten voor 12 stuks:
8 plakjes bladerdeeg
1 bakje frambozen
1 grote appel
1/2 tl kaneel
3 el suiker
Kruimels:
100 gr ijskoude roomboter
60 gr suiker
150 gr bloem

Bereiding:
Ontdooi de bladerdeegplakjes en snijd van elk plakjes ongeveer 1/3 af. Bedek een muffinbakplaat met de plakjes (een groot plakje per holte en daarna wat kleinere plakjes voor de laatste holtes). Snijd de appel in kleine stukjes en meng met de frambozen, suiker en kaneel. Schep in elk deegbakje wat.

Maak dan de kruimels door de bloem, boter en suiker in je handenvol wrijven tot er kruimels ontstaan. Verdeel over de gebakjes en zet ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200 graden) voor ongeveer 20-25 minuten.

Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Reacties

  1. Dat klinkt lekker zomers en niet eens zo moeilijk om te maken :) Ga het onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten