Kipsate-burger


Het idee voor deze burger had ik al een tijdje in mijn hoofd. Wij zijn dol op kipsaté en een burger leek mij dan ook erg lekker. En dat was ook zo! Ik heb nu gekozen voor een burger met een crispy laagje van chips, maar je kunt ook kipburgers van kipgehakt maken. En de broodjes heb ik deze keer niet zelf gemaakt, maar als je dat wel wilt, heb ik hier een receptje voor je. Dit zijn tijgerbroodjes van Lidl, die smaken ook perfect bij de burger.


Ingrediënten voor 2 burgers:
1 kipfilet in 2 plakken verdeeld
Halve zak paprikachips
1 ei
1 el melk
1 el bloem
Zout en peper
2 broodjes naar keuze
Wat sla, komkommer en tomaat
4 el satésaus naar keuze

Bereiding:
Maal de chips fijn in een hakmolen.
Bestrooi de kipfiletstukken met zout, peper en daarna met bloem. Klop het ei los met de melk en haal de kipstukken erdoor. Haal daarna door de chips en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180). Draai halverwege om.

Warm je satésaus op en rooster de binnenkant van je broodjes ook even. Beleg dan met sla, komkommer, tomaat, de burger en satésaus.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten