zondag 13 augustus 2017

AardbeienschuimtaartjesNa het succes van mijn hazelnoot-schuimtaart (die was zoooo lekker!), maakte ik vorige week deze aardbeienschuimtaartjes. Mini's, maar met zoveel smaak! Echt een heerlijke combinatie van zoet, knapperig en sticky schuim, room en aardbeien. Deze ga ik nog vaker maken met ander fruit, dat is zeker. Ik nam de taartjes trouwens mee naar mijn kersvers getrouwde broer en ze vielen goed in de smaak, we hebben ervan genoten. Voor het schuim gebruikte ik mijn nieuwe keukenmachine, maar je kunt ook een handmixer gebruiken.

En van dit recept heb ik een video gemaakt, bekijk hem op mijn youtubekanaal.


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:

Ingredi├źnten voor 12-14 stuks:
3 eiwitten
160 gr fijne kristalsuiker
Snufje zout
1 el maizena
Topping:
100 ml slagroom
2 el mascarpone
2 el poedersuiker
1 zakje klopfix
Verder:
Verse aardbeien of ander fruit

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 110 graden (hetelucht 100).
Doe de eiwitten met het zout in een beslagkom of de kom van je keukenmachine. Klop deze eiwitten stijf. Voeg dan al mixend de suiker beetje bij beetje toe en mix net zolang tot je een mooi glanzend wit schuim hebt. Wrijf een klein beetje ervan tussen je vingers. Voel je nog suikerkorrels, mix dan nog even verder. Als je (bijna) geen korreltjes meer voelt, is het schuim perfect.

Doe het schuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit op een bakplaat met bakpapier gelijke toefjes schuim. Druk een beetje plat in het midden. Droog de schuimgebakjes ongeveer 1.5 uur. Zet daarna de oven uit en laat ze met de deur dicht in de oven afkoelen tot ze helemaal gedroogd en afgekoeld zijn.

Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Mix de mascarpone erdoor en doe in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit in een cirkel bovenop een schuimtaartje. Garneer met aardbeien of ander fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten