Bami zonder pakjes en zakjes - foodblogswap

Voor de foodblogswap van deze maand werd ik gelinkt aan de blog Pienskeuken, waar ik eerder al deze zelfgemaakte crackers van maakte. Op mijn lijstje stond toen nog de zelfgemaakte bami en ik besloot die deze keer te maken. En wat is t simpel en lekker zeg! Daar heb je geen pakje meer voor nodig! Pien heet trouwens eigenlijk Pauline, maar wordt vaak Pien genoemd. Ze houdt van gezond genieten. Gezond koken en eten, maar het moet wel lekker zijn! Ze kookt, net als ik, het liefst zonder pakjes en zakjes en deze bami past daar perfect bij.

Terwijl ik dit typ zie ik een heerlijke groene salade met vijgen oline staan, die gaat ook op mijn lijstje, ben dol op vijgen!


Ingredi├źnten voor 4 personen:
250 gr kipfilet in blokjes
200 gr prei in ringen
100 gr spitskool in reepjes
3 wortels in plakjes
1 rode puntpaprika in blokjes
1 tl korianderpoeder
1 tl gember
1 tl zwarte peper
1 tl zout
1 teentje knoflook
3-4 el ketjap manis
Eiermie (hoeveelheid naar keuze)

Bereiding:
Bak de kipblokjes in olie rondom bruin met de kruiden en knoflook en 1 el van de ketjap. Voeg dan alle groenten toe en roerbak mee. Maak ondertussen de mie volgens de verpakking. Voeg aan de groenten de resterende ketjap toe en bak nog even mee. Giet de mie af en meng door d ekip en groenten.

Lekker met een eitje (gekookt of gebakken), kroepoek, atjar, augurken, satesaus, gebakken uitjes, noem maar op!

Reacties

Populaire recepten