Tostada's met kip en guacamole


Zien deze hapjes er niet vrolijk uit? Ik maakte deze tostada's van krokante tortillarondjes, Mexicaans gekruide kip, zure room, tomatensalsa en native guacamole. Een superlekkere combinatie, waar je eventueel ook nog feta op kan verkruimelen. Origineel worden de tortilla's voor tostada's gefrituurd, maar uit de oven zijn ze net zo krokant en veel minder vet! 

De native guacamole mocht ik uitproberen van Enrico, waar ik kennis mee maakte tijdens de foodblogawards. De avocado's die erin zitten komen uit Zuid Spanje en zijn zacht van smaak. De guacamole is goed smeerbaar (of dipbaar, lekker met chippies) en smaakt goed! Je proeft de avocado, knoflook, wat citroen en een klein beetje pit. Die ga ik vaker gebruiken!  Oja en ook nog wel handig om te weten: het is glutenvrij en vegan. Je kunt het kopen bij o.a. Hoogvliet en sligro.

Bij Enrico verkopen ze nog veel meer lekkere producten, olijven, kruidenmixen, tapas, sauzen. Ze leveren deze producten aan bedrijven die ze in hun assortiment willen hebben. Neem een kijkje op hun website om te zien welke producten ze allemaal kunnen leveren.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor 18 tostada's:
6 wraptortilla's
2 el olijfolie
Snufje zout en peper
500 gr kipfilet in blokjes
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
Mespuntje cayennepeper
Mespuntje komijn
Mespuntje knoflookpoeder
2 tomaten
1 kleine rode ui
1 limoen
Klein bekertje zure room
1 bakje Native Guacamole (150 gr)
Rucola

Bereiding:
Meng de kipfilet met de kruiden en 3 el olijfolie. Bak in een koekenpan mooi bruin en gaar.

Steek uit de tortilla's rondjes van 10 cm (of zet er een kommetje op en snijd met een mesje eromheen). Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng olijfolie met wat zout en peper en smeer hier de rondjes aan beide kanten mee in. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak ze ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Draai tussentijds 1 keer om.

Maak ondertussen de tomatensalsa door de pitjes uit de tomaten te verwijderen en in kleine blokjes te snijden. Snipper de rode ui heel fijn. Meng met de tomaat, een beetje zout en limoensap naar smaak.

Als de tostada's krokant zijn bestrijk je ze eerst met wat guacamole, dan wat zure room, kip en tomatensalsa. Maak af met wat blaadjes rucola.


Nog meer Mexicaanse recepten maken? Probeer deze eens:



Dit recept is een samenwerking met Enrico, meer informatie hierover lees je in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten