Kerstappeltaart


Vraag in mijn familie welk baksel ze graag willen en het antwoord is bijna altijd appeltaart. Morgen neem ik deze kerstige appeltaart mee naar mijn ouders. Ik maakte hem samen met mijn zoontje, die de sterretjes uit mocht steken, vond hij zo leuk om te doen! Ook leuk om te maken voor een kerstdiner of kerstontbijt op school. Je kunt er trouwens ook kleine taartjes van maken, in een muffinbakplaat en dan op elk taartje 1 sterretje. 

Voor de taart gebruikte ik mijn eigen appeltaartrecept, maar je kunt in principe elk appeltaartrecept gebruiken hiervoor. 


Ingrediënten voor 1 taart:

Verder: een sterretjes uitsteekvormpje

Bereiding:
Meng bloem, zout, 150 gr suiker, het ei, de boter en het water tot een stevig deeg. Wikkel het in plastic folie en laat het afkoelen in de koelkast. Snijd ondertussen de appels in stukjes en meng deze met de overgebleven suiker, citroensap, rozijnen en de koek- en speculaaskruiden of kaneel. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel door de helft. Druk de helft in de bodem van een ingevette springvorm van 26 cm tot een egale bodem ontstaat. Verdeel de andere helft in tweeën en bedek met een deel de rand van de vorm. Maak van het overgebleven deeg de sterretjes. Rol het uit op een bebloemd werkvlak tot ongeveer een halve cm dik en steek er sterretjes uit. Leg die op je taart. Bestrijk het geheel met een losgeklopte eidooier en bak de taart ongeveer 45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). 

Nog meer kerstrecepten? Bekijk deze eens:


Of maak met kerst een christmas cookiebox als deze:

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten