Walnoot-chocoladekoekjes


In september en oktober zijn wij meerdere keren noten gaan rapen bij verschillende notenbomen hier in de buurt. We hadden in totaal 5 kilo!! Ik verwerkte ze in mijn walnotencake, in homemade granola (maak ik elke week) en ook in deze koekjes. Ze zijn echt heel lekker en makkelijk te maken! Ik gebruik een basisrecept voor de koekjes, wat gehakte walnoten erdoor en garneren met chocolade en een halve walnoot. Heb je dus zelf een basisrecept voor zandkoekjes bijv. dan kun je dat ook gebruiken. Wat ook leuk is, om verschillende kleuren chocolade te gebruiken, zodat je een deel koekjes met bruine en een deel met witte chocolade hebt. Je kunt trouwens ook pecannoten gebruiken i.p.v. walnoten.


Ingrediënten voor 30 stuks:
70 gr poedersuiker
130 gr roomboter
1 eigeel
220 gr bloem
50 gr fijngehakte walnoten
30 halve walnoten
150 gr melkchocolade
1 tl zonnebloemolie

Bereiding:
Meng poedersuiker, boter, eigeel en bloem tot een deeg. Kneed de gehakte walnoten erdoor. Verpak in een plastic zakje en leg voor een half uurtje in de koelkast. Maak er dan 30 bolletjes van en druk plat tot een schijfje. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 12-15 minuten op 180 graden (hetelucht 170) tot ze lichtbruin zijn en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade met de olie au-bain-marie en dompel de koekjes hierin met een vork. Laat uitlekken en leg dan op een bord of plank met aluminiumfolie. Leg op elk koekje een halve walnoot. Doe de resterende chocolade in een boterhamzakje en knip er een klein puntje vanaf. Garneer de koekjes met streepjes chocolade.

Reacties

  1. Vandaag gemaakt, ze zijn erg lekker! Heel erg bedankt voor het recept��

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten