Barbecue chicken pizza


Ik had al een tijd niet meegedaan met de foodblogswap vanwege mijn verhuizing. Deze maand kon ik eindelijk weer meedoen en mocht ik kiezen van de blog easydailyfood. Zo leuk is dat om aan als de indeling bekend wordt die hele blog door te spitten. Meestal blijven er dan vanzelf een aantal recepten hangen in mijn hoofd die me leuk lijken om te maken. Zo dacht ik aan de pannacotta zonder gelatine en de vegetarische clubsandwich, maar ik koos uiteindelijk voor deze barbecue chicken pizza's. En uiteraard maakte ik de barbecuesaus zelf :-). Dat is echt ontzettend simpel! Je gooit wat dingen in een pannetje en laat dit een uurtje pruttelen. Oke, niet snel na je werk, maar heb je wat meer tijd, maak het dan vooral zelf. En anders: gebruik je lekker barbecuesaus uit de winkel.

Hetzelfde geldt trouwens voor het deeg. Ik maak de mijne zelf, maar heb je hier geen tijd voor of geen zin in, neem dan een pak mix voor pizzadeeg of kant en klaar pizzadeeg.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor 8 pizzatjes of 1 ronde pizza:
250 gr kipfilet in blokjes
1 rode puntpaprika in ringen
4 bosuitjes in ringetjes
100 gr versgeraspte kaas
1/2 pizzadeegrecept of gebruik een rol kant en klaar pizzadeeg
Barbecuesaus:
250 ml ketchup
125 ml water
1 tl mosterd
Mespuntje zwarte peper
3 el lichtbruine basterdsuiker
3 el azijn
1/2 tl uienpoeder
Of neem kant en klare barbecuesaus

Bereiding:
Doe de ketchup met de overige ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur een uur pruttelen tot een dikke en smaakvolle barbecuesaus. Laat afkoelen. Maak het deeg volgens dit recept. Rol daarna uit en steek er rondjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. 

Bak de kipblokjes met wat zout en peper gaar in olijfolie.
Verdeel over elk deegrondje wat barbecuesaus en beleg met kip, paprika en de helft van de bosuitjes (bewaar de rest om te garneren). Bestrooi met kaas en bak de pizza's 10-12 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

* Wil je een grote plaatpizza maken? Verdubbel het recept dan. 

Nog meer lekkere pizzarecepten? Kijk hier eens naar!



Reacties

  1. Bij deze pizza vind ik dat gewone geraspte kaas niet passend is voor de smaak en textuur die men krijgt wanneer men mozarella en geraspte cheddar kaas gebruikt. Ipv van bosuitjes zou ik als alternatief liever gaan voor de rode ajuin die wat pittig is een met de combinatie van de barbecue saus heerlijk is. Ah heeft een lekkere barbecuesaus wanneer men voor het praktische en snelle manier van pizza maken wilt gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten