Cupcakeboeket


Morgen is het paasontbijt bij mijn zoontje op school en ik vroeg hem pas geleden wat ik daarvoor zou maken. Ik liet wat voorbeelden zien op pinterest en hij vond zo'n cupcakeboeket wel erg leuk. En nee dat was echt niet voor meisjes, hij wilde dat meenemen. Nou wilde ik zo'n boeketje al een tijd maken en is het er nooit van gekomen, dus dat kwam mooi uit!

En dan is er ook nog het foodblogevent wat weer begonnen is, een soort wedstrijd onder foodbloggers waarin je iets maakt in een bepaald thema. Het thema van maart is pasen en daar past dit boeket natuurlijk ook perfect in!

Ik heb nu trouwens mini cupcakejes gedaan, omdat het voor de kinderen op school is en voor een ontbijt, dan leken die grote cupcakes met enorme toeven mij geen goed idee. Maar je kunt dus ook gewone cupcakes maken.
Ingredi├źnten:
Toppings:
400 ml slagroom
Half pakje Saroma kloppudding Vanille
2 el mascarpone
2 el poedersuiker
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
1 bloempot
1 halve piepschuim bol (bijv. van Pipoos)
1 meter lint
Kleine sateprikkertjes
Evt. extra decoratie (ik heb nu kuikentjes gedaan)

Bereiding:
Maak de cupcakes volgens dit recept, in een mini muffinbakplaat. Laat ze goed afkoelen.
Maak je lint met plakband vast aan de bovenkant van je bloempot en maak er een mooie strik in. Zet je piepschuim halve bol erin. Draai alle cupcakejes om en prik er steeds twee sateprikkertjes aan de onderkant in.

Prik ze op je bol, dat is even friemelen, maar het moet lukken. Zorg dat ze goed vast blijven zitten. Decoreer de bovenkant eventueel met wat extra decoratiemateriaal, zoals kuikentjes.

Klop voor de witte topping de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en mix dan de mascarpone erdoor. Mix voor de gele topping de slagroom met het puddingpoeder stijf. Doe de topping in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit voorzichtig rozetjes op je cupcakejes.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten