Batbot met kip en chilimayo - foodblogswap


Ik ben een beetje laat met de foodblogswap van mei. Dat komt omdat ik eerder al iets had uitgekozen en gemaakt, maar dat beviel niet zo... Dus moest ik iets anders kiezen van de blog van Jorien: Jojoreadscooks. Ze blogt nog niet zo lang, dus er stonden voor de verandering eens wat minder (lees: geen honderden hihi) recepten op. Ik dacht dat maakt het makkelijker, maar nee dus! Ik koos er uiteindelijk voor om deze broodjes met kip te maken. Maar zie ik net ineens de frozen yoghurt erop staan! Dat ga ik zeker nog een keer maken met mijn ijsmachine die ik nog steeds niet gebruikt heb :-)

Voor een eigen twist aan het recept gebruikte ik geen pitabroodjes, maar maakte ik kleine Marokkaanse panbroodjes: batbot. Die stonden al op mijn blog, met video. Het recept daarvoor vind je hier. Maar je kunt ook pitabroodjes nemen, homemade of gekocht (echt probeer eens homemade!). Of Turks brood, stokbrood, noem maar op.

Ik roosterde paprika in de oven en maakte er een chilimayonaise bij, echt een lekker combi!

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredi├źnten voor 3 personen:
6 broodjes naar keuze 1x recept voor batbot
2 kipfilets in blokjes
Zout, zwarte peper en paprikapoeder
2 rode puntpaprika's in grove stukken
Olijfolie
Halve komkommer 
3 el mayonaise
1 el chilisaus

Bereiding:
Bak de kipfilet in wat olijfolie met een halve theelepel van alle kruiden goudbruin en gaar. Rooster ondertussen de paprikastukken met een snufje zout en 2 el olijfolie in een oven van 220 graden (hetelucht 200) zacht en gaar. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken. Meng mayonaise en chilisaus.

Bereid je broodjes volgens mijn recept voor batbot en snijd ze open of als je kant en klare broodjes gebruikt, warm ze op en snijd ze open.  Vul met de komkommer, kip, paprika en saus.

Reacties

Populaire recepten