Lactosevrij ijs


Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets kiezen van de blog fitenpuur, waar ik eerder al deze lekkere pepernotenpancakes van maakte. De blog is van Simone die glutenvrij en zuivelvrij kookt en bakt. Omdat ik daar ook wel vragen naar krijg, wilde ik daar iets mee doen. Ik wilde trouwens eigenlijk eerst de wraps met vis en avocadosaus maken, maar door de hitte kwam ik daar niet aan toe. Ik koos voor ijs! Natuurlijk! Mijn ijsmachine heb ik de laatste tijd goed kunnen uitproberen (had hem al een paar jaar maar in mijn vorige huis geen ruimte in mijn vriesvakje voor het koelelement). En het meest simpele recept was het kokosijs met kersen. Ik koos frambozen in plaats van kersen en nam deze kokosyoghurt van Alpro. Het resultaat was een heerlijk fris ijs met een licht kokossmaakje, jammie!

Je kunt dit ijs ook zonder machine maken en je kunt variëren met het fruit, zo kun je ook met een lactoseallergie of overgevoeligheid genieten van heerlijk ijs!


Ingrediënten voor ongeveer 8 bollen ijs:
1 pak Alpro kokosyoghurt (750 ml)
150 gr verse frambozen
2 el poedersuiker

Bereiding:
Meng de yoghurt met de poedersuiker. Plet de frambozen iets of maal ze fijn en meng door de yoghurt. Doe in je ijsmachine en laat ongeveer 20 minuten draaien tot het ijs is. Of doe in een diepvriesbak en zet voor 6-8 uur in de vriezer en schep elk uur om.

Reacties

Populaire recepten