Schaapjescakepops voor het offerfeest


Deze cakepops maakte ik met mijn zoontje en hij heeft ze met zijn vriendjes allemaal opgegeten :-)
Het ideetje zag ik op pinterest en ik heb er een eigen versie van gemaakt voor het offerfeest. Leuk voor de kinderen! Het beste is om ze in bijv. een piepschuim blokje of halve bol te prikken (je kunt daar nog crepe papier overheen doen, groen als gras bijvoorbeeld).


Ingredi├źnten voor 12 stuks:
100 gr chocoladecake (uit de winkel of zelf gemaakt)
3 el Nutella of Duo Penotti
200 gr witte chocolade
200 gr witte pareltjes (ik heb ze via hier, maar zag ze later ook bij de Plus)
50 gr zwarte fondant
24 eetbare oogjes (heb ik hier gekocht)
12 cakepopstokjes (heb ik  van xenos)

Bereiding:
Verkruimel de cake en meng er beetje bij beetje de Nutella of Duo Penotti door tot je een samenhangend mengsel hebt waar je bolletjes van kunt vormen. maak er 12 bolletjes van. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au bain marie en dompel elk balletje hierin met een vork. Laat ietsje uitlekken en rol door de witte pareltjes. Leg ze dan op een bord aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast. Laat de overgebleven witte chocolade staan in je kom op je pannetje.

Maak ondertussen schapenhoofdjes en oortjes van de zwarte fondant en druk op elk hoofdje 2 oogjes. Als de chocolade op de cakepops hard is geworden plak je op elke cakepop een hoofdje met behulp van wat witte chocolade. Steek er aan de onderzijde een stokje in.

Reacties

Populaire recepten