7 homemade burgers


Gisteren was het in Amerika national fastfood day, heb ik dus helemaal gemist :-) Je kunt natuurlijk fastfood bestellen of ergens gaan eten, maar zelf lekkere burgers maken is nog leuker! En het hoeft ook helemaal niet lang te duren, zeker als je broodjes uit de supermarkt gebruikt. Hamburgerbroodjes kun je gebruiken, maar ook allerlei lekkere luxe broodjes die je tegenwoordig hebt. Als ik tijd genoeg heb, maak ik mijn hamburgerbroodjes zelf. Met dit recept en bijbehorende video kun jij ze ook gemakkelijk maken. En je kunt ze invriezen, zo heb je 1 keer wat meer werk, maar daarna voor een paar keer snel een broodje. 

Hier volgen 7 heerlijke burgers voor jullie! Van de gewone hamburger met uien tot kipsatéburger en wat denk je van een zoete aardappelburger.Kruidige burgers van puur rundergehakt, met een topping die je zelf lekker vindt. Ik houd zelf van gekaramelliseerde uien, maar mijn man bijvoorbeeld niet. Dus bak ik die apart. 

Een megalekkere vegaburger is deze zoete aardappelburger, ik heb hem nu een aantal keer gemaakt en elke keer geniet ik er weer van. Bij deze burger gebruik ik rode uien, maar je kunt ook gewone uien nemen of ze weglaten als je er niet van houdt. 

Als je van kipsaté houdt of satésaus in het algemeen, moet je deze burger zeker eens maken. Een krokante burger (in een laagje van paprikachips) met satésaus en een geroosterd broodje mmmm.

Sinds ik weer een goede contactgrill heb, grill ik regelmatig weer vanalles. Ik besloot om een lekker gekruide burger te combineren met gegrilde groenten en lekker dat dat is! Het sausje is van Griekse yoghurt, dus ook nog eens vrij gezond!

Dit is een van de favoriete burgers hier in huis! Een kipburger in een laagje Doritos nacho cheese. Superlekker krokant en smaakvol. Ik maak hier vaak zelf broodjes bij, soms rond, soms langwerpig, maar gebruik ook wel broodjes uit de supermarkt. 

Deze vegaburgers maak ik met mijn recept voor falafel. Echt een aanrader om ook eens te maken als je een dagje geen vlees wil eten, maar niet moeilijk wil doen.

Ik zag deze burgers een keer in een tijdschrift en besloot ze na te maken met een eigen twist. Ze zijn echt overheerlijk en de combinatie met de zure Amsterdamse uitjes is geweldig (nou ben ik dol op alles wat zuur is, dus als je dat niet bent kun je het ook weglaten of vervangen door iets anders). 

Reacties

Populaire recepten