Pepernoten / kruidnoten met spelt


Tijdens de sinterklaasintocht gingen wij wat drinken in een tentje, daar proefden we speltpepernoten. En ik had nog veel speltmeel in huis, dus maar eens zelf uitproberen. En dat is een succes geworden, de pepernoten zijn heel lekker! En waar je normaal duidelijk spelt proef in baksels (wat ik niet altijd even lekker vind), is dat hier stukken minder. Misschien door de kruiden die je erin doet? Hoe dan ook, mensen die liever spelt eten dan tarwe of beter tegen spelt kunnen dan tarwe, maak deze pepernoten!

En ik heb ze nu naturel gelaten (wilde namelijk alleen uitproberen en maakte er niet zoveel), maar je kunt deze net als de gewone pepernoten ook met chocolade of karamel garneren.


Ingredi├źnten voor ongeveer 125 pepernoten:
250 gr speltbloem
150 gr roomboter
100 gr donkerbruine basterdsuiker
2 tl koek- en speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
2 el melk

Bereiding:
Meng alle ingredienten voor het deeg tot een samenhangend deeg.Maak bolletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 160 graden (hetelucht 150 graden) voor 15-20 minuten. Laat ze afkoelen. 

Wil je ze in een chocoladejasje, smelt dan 150 gr chocolade naar keuze au bain marie, Dompel de pepernoten in de chocolade en laat ze op een bakplaat met aluminiumfolie in de koelkast hard worden.

Reacties

Populaire recepten