Canneloni


Mijn lasagne maak ik al jaren met veel plezier en ook mijn zoontje is er dol op. Laatst besloot ik een keer iets anders te maken, canneloni. Deze pastarolletjes vul je met een mengsel van gehakt, spinazie en ricotta en leg je in een ovenschaal. Eroverheen komt een tomatensaus. Ik gebruik daar mijn basisrecept van pastasaus met verse tomaten voor, maar je kunt ook een fles passata nemen bijvoorbeeld of een saus maken van knoflook, ui en een blik tomaten.

Wij vonden het heerlijk en dit gaat zeker vaker op tafel komen, als afwisseling op lasagne.



Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr trostomaten of pruimtomaten (die hebben het meeste smaak)
1 kleine rode ui, in grove stukken
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden (of alleen oregano)
Zout en zwarte peper
3 teentjes knoflook, ontveld
1 tl bruine basterdbasterdsuiker
1 el balsamico-azijn (hoeft niet)
3 el olijfolie
250 gr gehakt
1 kleine ui
1 teentje knoflook
250 gr cannelonipasta
200 gr ricotta
200 gr diepvriesspinazie (geen a la crème)
Geraspte kaas (liefst vers)
Verse basilicum

Bereiding:
Maak eerst je tomatensaus: snijd de tomaten in parten en leg in een braadslede met de snijkant naar boven. Snijd de knoflooktenen in grove stukken en leg met de ui tussen de tomaten. Verdeel de kruiden erdoor. Klop de azijn los met de suiker, olie en wat zout en peper en meng door de tomaten. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). Schep tussentijds een keer om en druk de tomaten even plat. Als alles klaar is pureer je het geheel dan met een staafmixer of in je blender. 

Bak het gehakt in wat olijfolie met een teentje knoflook en de gesnipperde ui. Breng op smaak met zout, peper en wat Italiaanse kruiden. Voeg de spinazieblokjes toe en laat smelten op laag vuur. Meng alles goed en voeg dan de ricotta toe. Meng goed door elkaar en zet het vuur uit.

Neem een ovenschaal en je cannelonirolletjes. Zet een rolletje rechtop in de schaal en schep er wat van de gehaktvulling in met behulp van een theelepel. Leg het rolletje dan plat in de schaal. Vul zo alle rolletjes tot je vulling op is en leg in de schaal. Giet de tomatensaus erover en bestrooi ruim met geraspte kaas. Strooi er nog wat Italiaanse kruiden over. Zet de schaal ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden (hetelucht 175).  

Reacties

  1. hallo Ellouisa. ik gebruik veel van je receptjes en iedere keer super lekker. nu had ik een vraagje de canneloni moet je die eerst koken alvorens ze te vullen of gewoon uit de verpakking nemen en zo vullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten