Kersthapje 3: kerstgehaktballetjes


Het derde hapje wat ik voor jullie ter inspiratie heb, zijn deze kerstgehaktballetjes. Supersimpel om te maken en ze zien er hartstikke leuk uit (al zeg ik het zelf :D). Je kunt eventueel ook kipgehaktballetjes nemen of vegaballetjes. En als je geen zin hebt om ze zelf te draaien, dan koop je kant en klare, kan ook. En je kunt natuurlijk nog meer dingen op je prikker doen: tomaatjes, komkommer of augurk.

Kijk voor meer inspiratie in mijn overzichtje en naar mijn andere twee kersthapjes: rendierburgertjes en Nutellaboompjes.

Ingrediënten voor 20 stuks:
150 gr rundergehakt
2 el gehaktkruiden of hamburgerkruiden
5 plakjes bladerdeeg
1 eigeel
2 el sesamzaadjes (en evt. nigellazaadjes)
Ketchup
Prikkertjes

Bereiding:
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er 20 gehaktballetjes van. Bak ze in wat olijfolie goudbruin en gaar. Neem je bladerdeegplakjes en laat ze ontdooien. Steek er kleine sterretjes uit met een uitsteekvormpje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Klop het eigeel los met een paar druppels melk en bestrijk de sterren ermee. Bestrooi ze met sesamzaad en eventueel nigellazaad. Bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200).

Spuit een beetje ketchup in het midden van ieder sterretje en prik steeds een ster op een balletje. Serveer op een groot bord met een schaaltje ketchup in het midden.

Reacties

Populaire recepten