Big mac rolls


Deze big mac rolls met homemade big mac saus moet je echt proberen!! Ik zag het idee voorbij komen bij Sterkindekeuken toen ik een recept zocht voor een zelfgemaakte big mac. En ik besloot ze voor de ramadan te maken, maar dan net ietsje anders: kleiner (meer als loempia's) en met loempiavellen ipv filodeeg. En wat zijn dit lekkere hapjes zeg!! Binnenin zit gekruid gehakt, een paar kleine stukjes augurk en cheddarkaas. Die kaas smelt als je ze frituurt en als je er dan in bijt: crispy buitenkant en superlekkere binnenkant. En natuurlijk de saus! Dip ze in deze homemade big mac saus en je smaaksensatie is compleet! Vergeet het zachte zompige broodje van de mac, deze krokante versie s zoveel beter! Je kunt ze natuurlijk ook met sweet chilisaus eten, dat is ook erg lekker!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 20 stuks:
20 loempiavellen
250 gr rundergehakt
2 el hamburgerkruiden (met zout)
3 el cocktailaugurkjes in kleine stukjes
7 plakjes cheddarkaas
1 el bloem met een beetje water 
Voor de saus:
2 el mayonaise
1 el piccallly
1 el ketchup
1 tl suiker
Zout en zwarte peper naar smaak
(Half rood uitje, fijngesneden)

Bereiding:
Bak het rundergehakt in een beetje olijfolie met de hamburgerkruiden bruin en gaar. Laat afkoelen.
Laat de loempiavellen ontdooien en haal ze vast los van elkaar. Snijd de plakjes kaas in 3 reepjes.
Neem een loempiavel en leg het met de punt naar je toe. Leg onderaan wat gehakt, daarop een paar stukjes augurk en een reepje kaas. Vouw ze dan als loempia's (zie daarvoor mijn recept voor kiploempia's).

Plak het uiteinde steeds dicht met een papje van bloem en water. 

Meng voor de saus de ingrediënten. Frituur de rolls in zonnebloemolie gaar en serveer met de saus.

Reacties

  1. Waarkan ik hamburgerkruiden vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de supermarkt. Ah heeft het sowieso

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dames, als je googlet vind je een recept voor de hamburgerkruiden... Zo heb ik het net gedaan. Enkel de suiker had ik niet in huis, maar dat geeft niet.
    https://kruidenmix-maken.nl/page/4294973403/kruidenmixen-zelf-hamburgerkruiden-maken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi ellouisa! Gebruik je piccalilly van ah die zoetzure? En waar koop jij je hamburgerkruiden? Welke merk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die kun je gebruiken. De hamburgerkruiden had ik deze keer van verstegen, maar ieder merk kan hoor :)

      Verwijderen
  6. Welk merk kruiden en picalilly gebruik je

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kruiden van verstegen en piccalilly van kühne (staat bij de augurken)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten