Mloui met gehakt


Deze gevulde mloui stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens te maken. Ik maak eigenlijk altijd lemsemmen en nooit de ronde versie mloui, dus dat werd eens tijd! En voor de ramadan is een lekkere gehaktvulling ideaal. Lekker bij je soep. Het vormen van de mloui gaat net even iets anders dan lemsemmen, maar lijkt er wel op. De drukt de bolletjes deeg ook eerst heel dun uit, vouwt ze tot een lange rechthoek en rolt ze dan op i.p.v. dat je er een vierkantje van vouwt. Het resultaat zijn deze prachtige gemarmerde cirkels van crispy deeg met heerlijk gekruid gehakt. Ik gebruikte voor dit recept mijn basisrecept voor lemsemmen en dat werkt prima. Je kunt ook je eigen lemsemmenrecept gebruiken als je dat liever hebt.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten voor 10 stuks:
2 kommetjes bloem (=500gr)
1 kommetje fijne griesmeel (smida) (=250gr)
2 tl zout
350-500 ml lauw water + 50 ml extra voor het kneden
Zonnebloemolie
Vulling:
250 gr rundergehakt
1 kleine ui
1 rode puntpaprika
1 teentje knoflook
Paar takjes verse platte peterselie
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Snufje komijn

Bereiding:
Maak eerst de vulling. Bak het gehakt in een beetje olijfolie met de kruiden en knoflook. Snipper de ui en snijd ook de paprika in hele kleine blokjes. Voeg met de fijngehakte peterselie toe aan het gehakt en bak het geheel tot de ui en paprika zacht zijn. Laat dan afkoelen.

Meng bloem, griesmeel en zout voor het deeg. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed goed door elkaar. Je moet en samenhangend deeg krijgen. Dit ga je 10-15 minuten kneden terwijl je steeds wat water toevoegt. Dit kan met de hand of in een machine.
Je moet een soepel en elastisch deeg krijgen. Verdeel in 10 bolletjes en leg op een met olie ingevet bord. Vet de bolletjes ook in met wat olie en laat 10 minuten rusten.
Dan druk je een bolletje uit tot een vierkant, het deeg moet zo dun mogelijk zijn.

Verdeel hier wat vulling over. Vouw dan de onderkant naar binnen en daar de bovenkant overheen. Je krijgt een lange rechthoek. 

Verdeel hier ook nog wat gehaktvulling over en rol dan vanaf 1 zijkant op tot een rolletje.

Zet het rolletje apart om even te rusten en verwerk ondertussen alle andere bolletjes deeg.

Als ze allemaal opgerold zijn, pak je het eerste rolletje en druk deze uit tot een cirkel.
Verhit een Marokkaanse koekenpan en bak steeds 1 of 2 mloui's per keer aan beide kanten ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Reacties

  1. Dank voor het plaatsen van je recept. Kun je ze ook invriezen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je ze ook vierkant maken? Dus als gevulde msemen. Hoe zou ik dat moeten maken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten