maandag 2 november 2020

Appel-kaneelcakeDeze appel-kaneelcake maakte ik afgelopen weekend toen het regenachtig was. In de herfst heb ik altijd zin om te bakken met appels en peren, met kaneel en noten en met amandelspijs. Zo gek hoe dat in een jaar kan verschillen! Ik heb al een paar lekkere appelcakes op mijn blog staan, zoals de appel-karamelcake en de appel-kokoscake, of deze ronde appelcake met rozijnen. Maar een appel-kaneelcake als deze nog niet! Ik heb ervoor gekozen om mijn basisrecept voor cake met olie te gebruiken en daar kaneel, appels en amandelschaafsel aan toe te voegen. Maar je kunt ook mijn basiscake met roomboter nemen, ook heerlijk! Als je maar een beetje stevig cakebeslag hebt, zodat niet alle appelstukjes naar beneden zakken.

Voor deze cake heb ik bakpapier in de vorm gedaan, zodat je hem er makkelijk uit tilt na het bakken, maar je kunt ook de vorm gewoon invetten. Ik gebruik daarvoor een papje van1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Dat werkt perfect tegen plakken! En nu heb ik hem gebakken in een langwerpige cakevorm, maar je kunt ook een springvorm van 24 cm gebruiken.

Ingrediënten:
1x basisrecept voor cake (let op: half glas melk i.p.v. heel)
2 appels (bijv. elstar)
1 tl kaneel
1 el amandelschaafsel

Bereiding:
Mix de eieren met de suikers en olie een paar minuten. Voeg dan bloem en bakpoeder toe en  ook de melk. Mix tot een dik en glad beslag. Schep 1/3 eruit in een aparte kom en roer hier de kaneel door. Schil de appels en snijd in stukjes. Neem je cakevorm en bedek deze met bakpapier of vet hem in. Schep hierin de helft van het normale cakebeslag. Leg hierop de helft van de appelstukjes. Schep daarop het kaneelbeslag en swirl deze door het normale beslag en de appels met een satéprikker. Niet te veel roeren, een paar keer is genoeg. Schep daarop het resterende normale beslag en leg daar de resterende appelstukjes op. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 45-55 minuten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten