Homemade kipcorns!



Het werd weer eens tijd voor een homemade snack! Na mijn zelfgemaakte frikandellen, wilde ik nu graag kipcorns maken en dat is gelukt! Het is eigenlijk heel simpel: gekruid kipgehakt tot staven vormen, door bloem, ei en cornflakes halen en frituren maar. En ze zijn zo lekker, echt veel beter dan die uit de diepvries, geloof me. Ik maakte er trouwens zelf broodjes bij met mijn recept voor hamburgerbroodjes, maar dan dus in puntjesvorm. In het midden doorsnijden, beetje uithollen en je kipcorntje erin leggen. Heerlijk met je favo sausjes als mayo, ketchup en curry. 

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 8 kipcorns:
1 kipfilet (250 gr)
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
3 el bloem
1 ei, losgeklopt
75 gr cornflakes, grof gemalen

Bereiding:
Maal de kipfilet fijn met de kruiden in een hakmolen (of kop kant en klaar kipgehakt, nog makkelijker!).
Zet een half uur in de koelkast om op te stijven. Vet je handen in met een beetje olie en rol staven van het kipgehakt. Ze moeten niet te dik worden. Ongeveer 2 cm dik en 15 cm lang. 

Bestrooi de staven met bloem en rol ze daarna door geklopt ei en dan cornflakes. Zorg dat overal wat cornflakes zit en leg ze op een bord. Zet weer een half uur in de koelkast om wat op te stijven. Verhit olie in een pannetje en frituur ze rondom goudbruin in ongeveer 10 minuten. 

Reacties

  1. hoi mama alles goed ik moet na school nog huiswerk maken doei

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten