Amaretti Deze Italiaanse Amaretti zijn heerlijke amandelkoekjes die je echt supersnel gemaakt hebt. Ze hebben wel wat weg van de Marokkaanse mlouza, alleen wat simpeler. Je hebt eigenlijk maar 4 ingrediënten nodig, én, ze zijn glutenvrij! Ik maakte ze voor de SwiepSwoepSwap van de maand februari, dat is een superleuk initiatief van Mandy, van de blog Mandyandmore. Je geeft je op en wordt aan een andere blogger of instagrammer gekoppeld om een recept van te maken, liefst met een eigen twist. Ik vond de mandarijn al een leuke twist (traditioneel gebruik je citroen), maar heb de amandel essence weggelaten, daar hou ik niet van.

Ik werd deze maand gekoppeld aan Francine van Heerlijke Happen. Een blog vol heerlijke happen inderdaad! Ik wilde eigenlijk deze chocolaatjes met gepofte quinoa maken, maar zowel bij de jumbo als de plus kon ik deze niet vinden. Dus moest het iets anders worden en ook iets wat ik mee kon nemen naar mijn ouders. Die houden niet zo van enorm zware of machtige baksels, liever iets lichters of kleiners. Deze koekjes waren dus ideaal! Verder wil ik deze foccaccia ook nog eens proberen (staat al jaren op mijn to make lijstje :D) en baba ghanoush wil ik ook al jaren eens maken, zucht, zoveel te koken en bakken!

Wil jij ook een keer meedoen? Je kunt je hier opgeven.

Ingrediënten voor 30 stuks:
150 gr amandelmeel
75 gr suiker
1 eiwit
Geraspte schil van 1 mandarijn
30 hele amandelen
Poedersuiker

Bereiding:
Meng het amandelmeel met de suiker, de rasp en het eiwit tot een samenhangend mengsel.
Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en rol door poedersuiker.
Leg ze op en bakplaat met bakpapier en druk er een amandel in.
Bak de koekjes 12 minuten op 175 graden (hetelucht 160). 
Rol ze daarna nog een keer door poedersuiker.

Reacties

Populaire recepten