Dadel-quinoarepen

Zelf tussendoortjes maken, doe jij dat wel eens? Probeer dan ook eens deze dadel-quinoarepen voor een echte energyboost op je werk- of schooldag. Je maakt ze met pindakaas, walnoten, pure chocolade en deze superlekkere zachte en zoete sukkary dadels van Nakheel Alya. Ik kreeg ze om ze uit te proberen en hoewel ik niet zo'n dadeleter ben, zijn deze toch zo ontzettend lekker! Ze zijn heel zacht en zoet, bijna karamelachtig en laat dat nou mijn favoriete smaak zijn. En ook mijn kinderen zijn er gek op. Dat is helemaal goed, want dadels zijn heel gezond en dus het ideale tussendoortje. In de reep gaat verder geen suiker, alleen honing. Dat zou je eventueel ook weg kunnen laten. En ik heb er nu wat lijntjes witte chocolade over gedaan, maar ook dat kun je weglaten voor een healthy versie.


Voor deze repen heb je gepofte quinoa nodig, dat kun je kopen bij Albert Heijn of natuurwinkels. 

Ingredi├źnten voor 8 repen:

75 gr gepofte quinoa
50 gr grofgehakte walnoten
15 sukkary dadels, in stukjes
100 gr pure chocolade
100 gr pindakaas met nootjes
3 el honing
Garnering:
30 gr pure chocolade
30 gr witte chocolade

Bereiding:
Meng de quinoa met de walnoten en de dadelstukjes. Breek de chocolade en stukjes en doe ze met de honing en pindakaas in een pannetje. Laat op laag vuur al roerende smelten en voeg dan toe aan de quinoa. Meng dit goed tot een dikke massa.
Bedek een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier en stort hier het quinoa-mengsel in. Druk goed plat met een lepel en zorg dat het gelijkmatig is. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd de plak dan met en scherp mes in 8 gelijke repen.
Smelt de pure chocolade au bain marie en doe in een boterhamzakje. Doe hetzelfde met de witte chocolade. Knip een puntje van de zakjes en spuit mooie lijntjes over de repen. Laat hard worden in de koelkast en bewaar de repen in een trommel in de koelkast.


Dit recept is een samenwerking met Nakheel Alya, lees meer informatie hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten