Naanbrood zelf maken

 


Heb jij wel eens zelf naanbrood gebakken? Moet je zeker een keer doen, het is niet moeilijk en zoveel lekkerder dan kant en klaar naanbrood uit de supermarkt. Ik maak eigenlijk al jaren zelf deegwaren als pitabroodjes, hamburgerbroodjes en tortilla's. Maar naanbrood nog nooit geprobeerd. Toen ik butter chicken ging maken, kon dit brood natuurlijk niet ontbreken. Ik gebruikte voor de butter chicken het recept van Siham Daily en zij had ook een recept voor naan op haar blog staan. In dat recept gaat ook knoflook in het brood, maar ik ben niet zo'n fan van rauwe knoflook (je bakt het brood natuurlijk wel, maar de knoflook blijft enigszins rauw). Dus ik heb dat weggelaten, maar je kunt het gerust gebruiken als je dat wel lekker vindt.

Ik maakte de broden langwerpig, dat is ook makkelijk met uitrollen, 2 keer heen en weer met je roller en ze zijn klaar om te bakken. Ook kun je er zo 2 tegelijk bakken (naast elkaar in de koekenpan). Maar je kunt er natuurlijk ook ronde broden van maken, net wat jij wilt! en ik heb ze uiteindelijk 2x gemaakt, omdat ik nog veel eten over had de volgende dag. De tweede keer maakte ik ze met gewone volle yoghurt en dat gaat ook prima, dus het hoeft niet perse Griekse yoghurt te zijn.

En pas op, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je die uit de supermarkt niet meer!

Ingrediënten voor 8 stuks:
280 gr bloem
1 tl suiker
7 gr instantgist
1/2 tl zout
1 el (olijf)olie
(2 teentjes knoflook, optioneel)
120 gr (griekse) yoghurt
125 ml lauwwarm water
Extra:
50 gr gesmolten roomboter
Gehakte verse peterselie (optioneel)

Bereiding:
Meng bloem met suiker, gist en zout. Voeg de olie, knoflook (als je die gebruikt) en yoghurt toe. Doe dan beetje bij beetje het water erbij en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het zacht en soepel is. Laat het deeg afgedekt een uur rijzen.

Druk dan de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 bolletjes.
Rol ieder bolletje met een deegroller uit tot een langwerpige vorm of een cirkel. Het moet niet te dik blijven, maar zeker ook niet te dun. een halve cm is perfect!

Smeer een koekenpan in met een beetje olie en verhit hem op middelmatig vuur. Leg er 1 of 2 naans in en kijk hoe ze gaan bubbelen (als het goed is :D). Bak ze aan beide zijden ongeveer 2 minuten zodat ze mooi bruin kleuren, maar wel lekker zacht en soepel blijven.

Smeer ze na het bakken in met gesmolten boter en bestrooi eventueel met gehakte peterselie.

Reacties

  1. Hallo ik heb een vraagje kan je ze daarna ook invriezen? 8st voor 2 personen is veel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten